Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás Ausztriában

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Időjárás Ausztriában
2023.11.17. 04:07
Szia, előszezonban magashegységi vagy olyan sírégiót ajánlok, ahol a kínálatban gleccser is szerepel, ha biztosra szeretnétek menni.

Jelenleg az időjárás egy valóságos hullámvasút, azaz hol lehavazik csaknem a völgyekig, majd utána jön egy meleg atlanti front , ami egészen 2000 m fölé hajtja a havazást.

Vagyis biztosabban télies időjárás az magasan van. Amennyiben nem szeretnétek annyit utazni, úgy a tiroli síterepek kiesnek.

Mi marad?
- Mölltal
- Kaprun
- Obertauern

Ami a fenti kritériumokat teljesíti, bár Obertauernek a teteje "csak" 2300-2400 m körüli.

-> Mölltal: alapvetően az elhelyezkedése miatt többnyire kevesebben vannak, de a liftrendszer nem teljesen a legmodernebb, pl a duplaszékes Klühspies nagyon élvezetes pályákat szolgál ki, de egy 40+ éves lift, lassú, télies körülmények közt zimankós. A gleccseren a gyors hatos az nagyon jó. Ha rossz , télies idő van, akkor nincs nagyon más (közeli) alacsonyabb síterep, ahova lehetne "menekülni"
-> Kaprun: a tiroli gleccserekhez hasonlóan az elmúlt években iszonyat sokat költöttek fejlesztésekre, modern liftekre. Ha rossz idő van a bérlettel lehet Zellben is vagy Saalbachban síelni + ilyenkor Kaprun alsó része a Maiskogel is nyitva
-> Obertauern, jó pályarendszer, én szeretem ezt is. Fenn a hágónál viszont nagyon magasak az árak, lenn a völgyben kedvezőbbek, pl Tweng, viszont ebben az esetben minden nap hágózni kell oda-vissza az autóval, havas körülmények közt ez bizony hóláncos téma vagy, ha van egy 4x4-es akkor sima ügy. (B opció síbusz)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.