Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

200 gyermek versenyzett a jubileumi Honda Kupán

2012.01.31.

200 gyermek versenyzett a jubileumi Honda Kupán Ausztriai és magyarországi helyszínek után 2012. január 21-én a szlovákiai Donovalyban került megrendezésre a XX. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság a skioutlet szervezésében. A 200 résztvevő gyermek és hozzátartozói egy igazi téli napot tölthettek a magyar határhoz közeli szlovák síparadicsomban.
A verseny alapkoncepciójának megfelelően az amatőr, általában családdal sízőket invitálja azáltal, hogy a Magyar Sí Szövetség rangsorában lévők illetve a "Magyar Kupa" versenysorozat első három helyezettjei nem indulhatnak. Az első versenyre az ausztriai Semmeringen került sor 1993 februárjában. A legnagyobb létszámot - közel nyolcszáz rajtolót - 1999-ben egy Budapestről egyenesen Semmeringre induló különvonat megszervezése tette lehetővé. Ausztriai helyszínek után nagy kihívás volt magyarországi síterepeken megrendezni a versenyt, de a szervezők ezt a nem kis feladatot is sikeresen vették. Így került megrendezésre a verseny Kékestetőn, Mátraszentistvánon és tavaly Eplényben. Idén a jubileumi, huszadik síverseny a Budapesttől alig 200 km-re lévő - magyarok által már jól ismert - Donovalyban került megrendezésre, kiváló hóviszonok között. A verseny ötletgazdája Fehér Gyula, a skioutlet.hu síszaküzlet tulajdonosa, aki kezdetektől fogva a verseny szervezését is felvállalta. Elmondása szerint, az évek alatt több ezer csemete ismerhette meg a versengés izgalmait és a sikerélményt örömét. Alapfelfogása szerint cél, hogy minél többen állhassanak dobogóra, ezért rengeteg korosztály (minden egyes naptári év külön-külön kategória) került értékelésre a mostani síbajnokságon is. A versenyen a gyerekek korcsoportonként indultak, éppen olyan szabályosan kialakított pályán, mint a profi versenyzők. 3-7 éves korig egy rövidebb pályán, míg a nagyobbak egy hosszabb, meredekebb terepen mérték össze tudásukat. Minden rajtoló gyerek kupát, névre szóló oklevelet vihetett haza. Az eredményhirdetés és tombola után Janicsák Vera koncertje zárta a napot. A verseny szervezői a versenyt értékelve elmondták: Köszönik a lehetőséget a szlovákiai partnereiknek. A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti vezetője, Sonja Jelinkova kiemelkedően sokat tett a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A hivatal vezérigazgatója Peter Belinsky személyesen is megjelent és köszöntötte a megjelent gyermekeket és szülőket. A verseny rendezőinek kiemelkedően jó volt az együttműködése Miroslav Dobrotával, aki a PARK SNOW Donovaly marketing igazgatója és Ivan Saboval, aki versenypálya feltételeit biztosította.

A verseny győztesei:

1995-ben születettek korcsoportja: Szabó Adrienn (Eger), Hornyák Szabolcs (Eger)

1996: Gelencsér Szabina (Budapest), Takács Márton (Dömös)

1997: Csibi Beáta (Kartal), Márton Patrik (Salgótarján)

1998: Szabó Dorottya (Eger), Szűcs Erik (Eger)

1999: Pónya Sára (Pilismarót), Gelencsér Ferenc (Budapest)

2000: Kendik Liló (Vasas), Gyöngyösi Máté (Budapest)

2001: Majthényi Hanna (Alsózsolca), Dormán Balázs (Budapest)

2002: Körtvélyesi Kata (Budapest), Fazekas Dániel (Vasas)

2003: Babos Panna (Budapest), Régely Domonkos (Vasas)

2004: Gyöngyösi Anna (Budapest), Negyeliczky Brúnó (Vasas)

2005: Ghymes Luca (Vasas), Schramkó Levente (Vasas)

2006: Gál Zsófia (Vasas), Adorján Nikolasz (Budapest)

2007: Rehus Léda (Üröm), Rafácz Olivér (Budapest)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.