Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Meglepetés eredmények az Alpesi OB-n

2014.03.11. Magyar Sí Szövetség

Meglepetés eredmények az Alpesi OB-n Meglepetés eredmények születtek a 2014-es Alpesi Országos Bajnokságon Hinterstoderben. A férfiaknál szlalomban Kékesi Márton győzött, óriásműlesiklásban Hegyi Balázs, összetettben Szepesi Bertold végzett az élen. A nőknél Miklós Edit szintén szlalomban lett bajnok.
Megdőlt a papírforma az alpesi sí OB-n, ami a férfi sízők küzdelmeit illeti. A Fullsport SE versenyzője, az ifjúsági korú Kékesi Márton győzött a férfiak és a fiúk versenyében is az alpesi OB szlalom versenyszámában: futamaiban magabiztosan sízett, és ezzel a nap legjobbjának bizonyult. Mögötte a tavalyi bajnok Farkas Norbert végzett, a dobogó 3. fokára pedig Szepesi Bertold állhatott fel.

A pénteki versenynapon a nők futamaiban Miklós Edit győzelméhez nem fért kétség. Olimpiai 7. helyezett sízőnk a tőle megszokott profi versenyzéssel teljesítette a távot. A második Csima Laura lett, aki az ifjúságiak között bajnoki címet szerzett, őt Úry Zsuzsa követte.

Miklós Edit másnap, óriásműlesiklásban nem tudott rajthoz állni, mert megbetegedett.
"Nem indultam a GS futamon. Sajnos beteg vagyok, rosszul éreztem magam. Most pár nap pihenőm lesz Kühtai-on, majd 13-án és 14-én újabb FIS versenyen indulok Innerkremsben" - mondta Edit.

A pénteki aranyérem után Kékesi Márton ismét nagy formában vágott neki a lejtőnek szombaton, óriásműlesiklásban. Az első futam után várható volt, hogy ismét az élen végez, a 2. futamban azonban nem sikerült célba érnie, mert lecsatolt a léce.

Mivel a szám tavalyi bajnoka, Farkas Norbert az első futamban kiesett, így a Snowline SE sízője, Hegyi Balázs lett az első a felnőttek között, óriásműlesiklásban:
"Alapvetően nekem mindig is az óriásműlesiklás volt az erősebbik számom. Az idei szezonban viszont műlesiklásban fejlődtem sokat, és így mind a versenyeken, mind az edzéseken arra összpontosítottam. Szerintem a sok szlalom edzés felgyorsította a mozgásom, és ezt a képességemet tudtam kamatoztatni. Tudtam, hogy reális esélyem csak a dobogó 3. fokára lehet, mert a rajtban ott volt Farkas Norbert és Kékesi Márton a magyar alpesi síelés két meghatározó egyénisége, ugyanakkor örültem ennek, hiszen ha velük edzhetek és versenyezhetek, az mindig egy lehetőség, hogy tanuljak tőlük."

A nők versenyében a szám győztese Csima Laura lett

Összetettben a győztesek a Fullsport SE versenyzője: Szepesi Bertold, és az Alpok Adria SE sízője: Csima Laura.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.