Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Kitzbühel, Ausztria

2005.10.08. Bata Attila

A szezon kezdete előtt bemutatjuk a magyarok által is kedvelt síterek újdonságait. Ezúttal az ausztriai Kitzbühelben néztünk körül. A kiszolgált Ehrenbachhöhe csákányos helyén egy modern, a gyermekek részére különleges biztonsági megoldásokkal felszerelt hatszemélyes lift épült. Megszűnik a hosszú várakozás és sokkal gyorsabban lehet majd elérni az Ehrenbachhöhe csomópontot mint korábban. A pálya is szélesebb lesz, mert a csákányos által korábban elfoglalt területet is lehet majd síelni. Tökéletes pályának ígérkezik majd gyermekek és kezdők számára.

Jelenleg is lázasan építik Ausztria egyik legnagyobb tározóját a hóágyúrendszer üzemeltetéséhez. A 180 ezer köbméteres tározó a Resterkogel oldalában épül. Az építkezés három részből áll, az idén már 30 hektáron tudnak műhavazni, amely a harmadik fázis végére 85 hektárra bővül majd.

Az új Panorámalift elkészülte már a Pinzgau felé irányuló későbbi kapcsolat egyik fontos eleme. A nyolcszemélyes kabinos Hollersbach/Grubing állomásról indul. Az állomás mellett kiszolgáló létesítmények, parkoló, kölcsönzők is épültek. A lift 12 perc alatt visz fel a Resterkogel csúcsára, ahonnan becsatlakozhatunk a pályarendszerbe.

Az igazán nagy durranás, hogy összekötik a két osztrák sídorádót; a Skiweltet és kitzbüheli Alpok sírégiót. Július óta folynak a westendorfi Gampenkogelnél a nyolcszemélyes kabinos felvonó építési munkálatai. A tervek szerint az óránként 1600 utas szállító kabinos tíz perc alatt teszi majd meg a 3 kilométeres távot. A "KiWest"-re keresztelt felvonó átadását decemberre tervezik. A név Kitzbühel vagy Kirchberg és Westendorf kezdőbetűjeinek összemosódásával jött létre. Ezzel párhuzamban egy 4 km hosszúságú, teljes egészében hóágyúzott pályát is átadnak.

A kapcsolat megépülésével létrejöhet a világ harmadik legnagyobb síterepe, becslések szerint 420 km síelhető pályával. Aprócska probléma lehet, hogy néhol még egy kicsit buszozni kell a teljes kapcsolathoz.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.