Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától kezdődik a síszezon Amerikában

2005.10.14. Bata Attila

Amerikában minden évben hatalmas verseny folyik azért, hogy melyik síterep nyit ki először az idényben. Bár az idén kicsit szorosabb volt a verseny, nagyobb meglepetés nem történt. A "szezon legkorábban üzemelő terepe" büszke címet idén is a coloradói Loveland síterep nyerte el, csakúgy mint az előző hat évben.

Több coloradói síparadicsomban már szeptember vége óta beindultak a hóágyúk, ám a hét elején a természet is jelentősen besegített, így ma helyi idő szerint reggel kilenckor hivatalosan is megkezdődik Észak-Amerikában a 2005/2006-os szezon.

Persze, ez a megnyitás inkább szimbolikusnak tekinthető, mivel csak egy lift fog üzemelni, de az igazi síőrülteknek már ez is valami. Egyelőre csak a 3230 és 3965 méter magasságban fekvő pályákat nyitják meg, ahol kb. 50 cm friss hó várja a síelőket.

A következő napokban folytatódik az amerikai síterepekre jellemző alapos előkészítő munka, amikor gépekkel és sok helyen csapatokban tapossák le és tömörítik a havat, olyan alapot képezve, amely az egész szezonban kitart majd. A megnyitó ára kicsit borsos. Előszezonban 38 dollárba (kb. 8000 Ft) kerül egy napijegy.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.