Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Épül Ausztria legnagyobb kabinos felvonója Mayrhofenben

2005.10.27. Bata Attila

Épül Ausztria legnagyobb  kabinos felvonója Mayrhofenben Megkezdődött Ausztria legnagyobb kabinos felvonójának építése a tiroli Mayrhofenben. A hétvégén elhelyezték az új gondola alapkövét és ezzel kezdetét vette egy nagyszabású építkezés, amelynek eredményét már csak a 2006/07-es szezonban élvezhetjük. A kabin kapacitása 160 fő.
Mayrhofen síterület a hozzátartozó területekkel Ahorn, Penken, Rastkogel és Eggalm eddig is a sógorok egyik legnépszerűbb síközpontjának számított. A Ziller völgy napsütötte síterepén 157 km pálya és 49 lift várja a téli sportok szerelmeseit. Az említett lift egy 1968-ban épített korábbi kabinos cseréje, nagyjából az előző nyomvonalán, amely az Ahorn hegyre viszi majd a síelőket egészen bámulatosnak mondható sebességgel. Mindössze hat és fél perc alatt teszi meg a három kilométeres távot és 1300 méter szintkülönbséget a Doppelmayr cég legújabb büszkesége.

A felvonó alsó állomása közvetlenül a faluban lesz, 200 méterre a Penken lifttől. A lift a tervek szerint nyárra elkészül és a felső állomás környékét átalakítják. Új panorámaterasz is épül, hogy lehessen gyönyörködni a páratlan kilátásban. Aki nyáron felliftezik, az utána kellemesen leereszkedhet az 5 kilométeres túraúton. Mire elkészül a lift, rengeteg új hóágyút telepítenek a felvonótól induló piros pályára, jelentősen javítva ezzel a pályaviszonyokat.

Az építők további turista látványosságot terveznek a lift felső állomására, amely egyelőre még titok a nyilvánosság számára. Jövő ilyenkor már tudni fogjuk, mi volt a meglepetés.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.