Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hibrid lift: csákányos és ülős egyben

2005.10.28. Bata Attila

Dél Amerikában vagy néhány síterep, amely már az európaiak körében is népszerűnek számít, a következő síterepnek van egy olyan látványossága, amely sok kíváncsi síelőt odacsalogathat. Ez a látványosság pedig nem más mint egy felvonó. Mégpedig egy csákányos és egy ülőszékes. Kettő az egyben.

A síterep az argentínai La Hoya névre hallgat és Esquel várostól kb. 20 kilométeres hegyi autókázásra fekszik. A város tipikus patagóniai táj, repkedő csirkéken, bóklászó szamarakon kívül életnek szinte semmi jele a kihalt vidéken. A síterephez közeledve már szebb a kép, a táj határozottan megszépül, már csak a síterepet jellemző kisebb szervezetlenségen kell túl tennie magát az idevetődő síbarátnak.

A rutinosak szerint nagyon jó adottságú vidék, és hóbiztosnak is tekinthető. Többnapos hómentes időszak után is megfelelő hóminőséget lehet itt találni, és a hat dolláros (kb. 1200 forint) napijegy igazán csábítóan hat.

Akkor essék szó a fő attrakcióról, a liftről, amelyet csak T-BAR (csákányos) MIX néven említ a sítérkép. A rosszmájúak szerint mintha hajszálak látszanának az egyszemélyes szék ülőkéjén, de ez természetesen nem igaz. A kép szerint is biztonságos távolságban követi egymást a csákányos és ülős szekció. Mielőtt azt hinnék, hogy az ilyen megoldások csak a szegényebb dél-amerikai vidékek sajátossága, bizony nemrég még környékünkön is találhattunk még ilyen fura szerkezeteket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.