Menü ≡
FIRST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Lachtal
Tanzstatt*** - pályaszállás!
Szept. 30-ig -5%!
Schnalstal
Pályaszállás! Előfoglalási akció okt. 20-ig, 10% akció!
Kreischberg
Murauerhof: 10% akció szept 30-ig előfoglalás esetén!
Kreischberg
Clubhotel****
10% FM akció egyes téli időszakokra!
Kreischberg
Rosenkranz alpesi apartmanok! Okt. 31 -ig -5% a téli árakból!
További first minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Sölden - Ötztal
Völkl szezonnyitó síteszt Sölden - 2017.11.1-5.
Vrátna
A Fátra legnagyobb síterepe!
Szálláshoz síbérlet 1 €-tól!
Mölltal gleccser
Besízés az őszi szünetben 100%-os hóbiztonsággal!
Hintertux
Besíző hosszú hétvége programokkal 110 €/fő-től!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Halálos síbaleset ért egy 12 éves magyar kislányt

2012.02.25. | Frissítve: 2012.02.28. | Szerző: sielok.hu
Halálos síbaleset ért egy 12 éves magyar kislányt Szörnyű síbaleset történt Ausztriában, Gerlitzen síterepén. Egy 12 éves magyar kislány nem tudott lefékezni a lejtő végén, és a kassza épületének csapódott. A gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították a klangenfurti kórházba, de már nem tudták az életét megmenteni.
A baleset a karintiai Gerlitzen sícentrum Kanzelhöhe részén történt, ahol a felvonóállomással egy épületben található a jegypénztár is. A gyermek egyik kísérője megpróbálta őt megállítani a végzetes lesikláskor, de nem sikerült megakadályozni az ütközést.
Itt található a Kanzelhöhe.
Itt található a Kanzelhöhe.
A balesetet szenvedett gyermek egy budapesti általános iskola sítáborában vett részt Annenheimben. A sípályáról helikopterrel vitték a Klagenfurtba, ahol a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt.
Ezen a helyen történt a baleset.
Ezen a helyen történt a baleset.
Vasárnap és hétfőn kapott információk alapján a hírt a következő információkkal tudjuk kiegészíteni:

A baleset a budapesti Terézvárosi Két Tannyelvű Általános iskola utolsó, 5. sínapján történt, A 31 fős diákcsoportból 9 fő teljesen kezdő volt, akik az 5 nap során igyekeztek elsajátítani a síelés alapjait. A baleset szombat reggel 9 órakor történt a Gerlitzen Alpe egyik kék kezdőpályáján, a Moserbahn duplaüléses melletti, szép széles, viszonylag lankás, 350-400 m hosszú szakaszon. Az addig kásás pálya éjszaka kifagyott, így aznap reggel meglehetősen jeges volt, küszködtek vele a gyerekek. A kislány pár kanyart csinált a kék pálya tetején, majd egyenesen kezdett el siklani. A csúszás során nem tudott megállni és a kassza peremének csapódott. A gyermeket a helyszínen próbálták újraéleszteni, majd helikopterrel azonnal kórházba szállították. A kislány kevéssel a klagenfurti kórházba való szállítása után életét vesztette - nyilatkozott az Ö3 rádiónak a helyi rendőrkapitány. A kislány viselt bukósisakot, de az épületnek ütközéskor az elrepedt. A baleset körüményeit a rendőrség illetve az államügyészség vizsgálja.

A terézvárosi iskola tanulóit, diákjait, szüleiket, és a tanárokat mélyen megrendítette a tragédia, az ötödik osztályos Halassy Krisztinát gyászolják. A Gerlitzen galériáink között találtuk a fenti fotót, amin jól látszanak a Kanzelhöhe középállomás épületei. Ide kattintva nagy felbontásban is megnézhető a tragédia helyszíne. (a képet 2010 december végén készítette kvili72 felhasználónk).

A hírhez szombattól hétfő reggelig 154 komment érkezett. Sok-sok olvasónk nyilvánított részvétet, hiszen mindenkit megrendített a tragédia. Írtak síoktatók, szülők, testnevelőtanárok, síelők, gyerekek és felnőttek, akik ezen a pályán tanultak, vagy oktattak, a balesetben közvetve érintett szülők is hozzászóltak a cikkhez, tőlük tudtuk meg, hogy melyik iskolába járt a kislány. A kommentelők között egyre többen kezdték el keresni a felelőst, anélkül, hogy alaposabban ismerték volna a baleset körülményeit, és a gyászhoz méltatlan vita és vádaskodás indult meg a komment folyamban. Hétfő reggel a kislány osztálytársának apukája hívta fel szerkesztőségünket azzal a kéréssel, hogy szüntessük meg a kommentelést, mert a szülők úgy érzik, hogy a kommentek "szörnyűek". A kérésnek azonnal eleget tettünk és a cikk kommentelési lehetőségét megszüntettük.
A fentiekkel kapcsolatban több emailt is kaptunk, ezért ezúton szeretnénk megosztani olvasóinkkal a síelők.hu álláspontját.

Mindenekelőtt mi is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a balesetben érintett családok felé. Bennünket, akit az információk fordításával, szerkesztésével dolgoztunk is mélyen felkavart a tragédia. A sielok.hu a síelés szakmai portálja, ezért feladatunknak érezzük, hogy tartalmas szakmai vita alakuljon ki annak érdekében, hogy mindent megtegyünk a hasonló tragédiák elkerülése érdekében. A kommentek jó része szakmai volt, nagyon fontos kérdéseket vetett fel, és közös gondolkodást indított meg. Emiatt hasznosnak tartottuk, hogy a kommentelés nem volt letiltva. Sajnálatos, hogy néhány hozzászóló nem tartotta tiszteletben a szülők érzéseit, de hangsúlyozzuk, hogy az ide íróknak csak kisebb hányadára volt ez igaz. A cikkhez írt kommentek többsége megrendült emberi érzésekből és segítő indíttatásból született és a jószándékú javaslatokat szeretnénk majd felhasználni cikkeinkhez, melyeket a balesetvédelem témában tervezünk itt a portálon közzétenni. A legfontosabb célunk, hogy a síelés szépségét ne árnyékolják be a jövőben ilyen tragédiák, megelőzzük a megelőzhető baleseteket.

Kiemelnénk Fehér Gyula kezdeményezését, aki először a cikkhez írt kommentben, majd emailben a következő felhívást juttatta el hozzánk:

FELHÍVÁS KONFERENCIA MEGRENDEZÉSRE
"Gyermek síbalesetek megelőzésének kérdései - szervezett síoktatás keretében" címmel.

Kedves síoktatók, testnevelők, szülők, síelő barátaim!
Mint egykori síedzőt, síoktatót, síiskola vezetőt és egyben három gyermekes családapát az elmúlt időszak síbalesetei arra az elhatározásra késztetettek, hogy a gyermek síbalesetek csökkentése érdekében személyesen is aktívan tegyek, tegyünk.

Saját szervezésben 2012. április 22-én, vasárnap 10 órától kb. 17 óráig Budapesten egy egész napos konferencia kerül megrendezésre "Gyermek síbalesetek megelőzésének kérdései, szervezett síoktatás keretében" címmel a hazai síiskolák vezetői, edzői továbbá független és utazási irodáknál dolgozó síoktatók és bárki érintett részére. Azt a rengeteg tapasztalatot, tudást, mellyel a legjobb és legaktívabb magyar síoktatók rendelkeznek, feltétlenül érdemes átadni egymásnak, illetve komolyan átbeszélni ezt az egész kérdéskört.

Egy-egy előadás 10-20 perc időtartalmú lenne. Minden előadó 10.000, - Ft tiszteletdíjat kap. Kb. 10 - 15 előadással kalkulálok. A konferencia előadói vendégeim kávéra, üdítőre, szendvicsekre. A konferencián való részvétel a hallgatóság részére ingyenes, azonban előzetes bejelentkezés szükséges! A konferencia helyszíne a jelentkezők számától függ.

A sikeres szervezés érdekében kérem, hogy az előadók és a konferenciát meglátogatni szándékozók 2012. március 22-ig jelentkezzenek a feher@skioutlet.hu e-mail címen.

Kérem, hogy az írásban átadott előadások anyagai másodközlésre jogosultakká válhassanak annak érdekében, hogy az anyagot minél többen megismerhessék.
Köszönettel várom a javaslatokat a konferencia lebonyolításával kapcsolatban.
Fehér Gyula, skioutlet.hu
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...