Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

150-en rekedtek a sífelvonón Franciaországban

2017.12.25. Bata Attila

Kisebb izgalmakkal indult a szenteste körülbelül 150 síelő számára a franciaországi Chamrousse síterepén. Nem sokkal zárás előtt, kihasználva a napos időt és a jó havat, még sokan indultak egy utolsó csúszásra. Ekkor adta meg magát az ülőlift. Köteleken, és épségben hozták le az összes utast.
Tegnap, nem sokkal három óra után állt le a kabinos lift. Összesen hetven darab kabin lógott a levegőben, domborzathoz képest 5-25 méteres magasságban. Miután a liftet nem sikerült se előre, se hátra újraindítani, a hegyimentők és a rendőrség megkezdte a mentést.

Az Euronews magyar nyelvű híre 160 utast említ
Két helikopterrel szállították a hegyimentőket a kabinok tetejére, ahol a szakemberek a vésznyíláson keresztül ereszkedtek be a kabinok belsejébe. Innen ők irányították a mentést, vagyis köteleken engedték le a tízszemélyes kabin utasait.

Az 1650 és 2250 méter között közlekedő lift mentésénél az időjárás is kedvezően alakult, tiszta, napsütéses idő volt. Az utasoknak az ijedtségen kívül más bajuk nem esett. A legtöbben arra panaszkodtak, hogy a napsütésben nagyon átmelegedett a kabin üvegfala és odabenn túl meleg lett, leginkább a szomjúsággal küzdöttek.

A lift a térképen
A lift a térképen
A mentés körülbelül két óra alatt lezajlott. A síelők már otthonukban, illetve szállásukon tölthették a szentestét. A gyors mentésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a hegyimentők néhány héttel ezelőtt ugyanezen a sífelvonón gyakoroltak.
KOMMENTEK
Trailrider | 2017.12.25. 16:14
Bakker, ha ez így megy tovább, berakom a beülőt, meg a túrakötelet a zsákba :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.