Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

171 km/órás sebességgel síeltek le a Magas-Tátrában

2023.03.01. Bata Attila

Ma reggel ismét gyorsasági síversenyt rendeztek a Magas-Tátrában, a Lomnici-nyereg alatt. A kimondott cél a korábbi tátrai rekord megdöntése volt, amely ugyan nem sikerült, de az elért 171,44 km/órás tempót senkinek sem ajánljuk kipróbálni.
Michael Bekeš végzett az első helyen
Michael Bekeš végzett az első helyen
Szlovákia, Lengyelország és Csehország legjobb gyorsasági síelői készültek a múlt hét óta a Magas-Tátrában és arra vártak, hogy valamelyik reggel tökéletes körülmények, leginkább szélcsönd és napsütés, között csúszhatnak le a meredek hegyoldalban.
A versenypálya
A versenypálya
A verseny kimondott célja a rekorddöntés volt, amelyet nem sikerült elérni. Tavaly ugyanitt a zdiari illetőségű Michal Bekeš 174,57 km/órával megdöntötte a magas-tátrai rekordot. Azonban nemcsak ezt szerették volna túlszárnyalni, hanem egy tátrai rekordot felállítani, hiszen a lengyel Jacek Nikliński a Lengyel-Tátrában 44 évvel ezelőtt 180,632 km/órás sebességet ért el a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) alatt.

A helyi tévé beszámolója (visszaszámolás és reklám után)
A tavalyi győztes Michael Bekeš idén is a legjobb volt. A 171 km/órás sebessége tiszteletreméltó, de elmaradt a rekordoktól.

Végezetül egy rövidfilm Jacek Niklińskiről. Az 1979-ben készült felvételeken a rekordöntésre négy hónapon át egyedül készülő lengyel síelőt láthatjuk, aki a pályát segítőjével közösen bakanccsal és síléccel egyengette a mostanra már széleskörben használt ratrakok hiányában.
Nosztalgia a Lengyel-Tátrából, Jacek Nikliński felkészülése
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.