Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

20 centi friss hó a Tátra magasabb részein

2018.09.26. Bata Attila

Hétfő óta havazik a Magas-Tátrában, de a havazásból jutott az Alacsony-Tátra, és más magasabb szlovák hegyekbe is. A Magas-Tátra túraútvonalai 1600 méter felett havasak, jegesek, a helyi hegyimentők figyelmeztetik a magasabb részekre induló túrázókat.
Kép: Robert Turjanik, horskyvodca.info
Hétfő reggel még szinte hómentes volt a Lomnici-csúcs mérőállomása (2633 m), azonban ma reggelre már 22 cm vastag hó borította. Csorba-tónál (1355 m) tegnap reggelre 3 cm hó hullott, azonban ez a mennyiség mára már elolvadt.

A Rysy alatt
Az Alacsony-Tátrában is havazott. Ahogy a képeken is látható Chopok sípályái már fehérlenek. A csúcson ma reggel a meteorológiai intézet 4 cm havat jelentett.



Szlovákiában holnap és holnapután enyhül az időjárás, így a hótakaró is olvadásnak indulhat.

Zdiar: havazás
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.