Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: Dachstein West - áramszünet

2006.02.22. Bata Attila

Tegnap az osztrák Dachstein West terepén több mint száz síelő rekedt a kabinokban, amikor az egész síterepen megszűnt az áramszolgáltatás. Majdnem két óráig tartott, amíg a Panoramajet kabinjaiból kimentették a fagyoskodó síelőket és hódeszkásokat.

Az áramszünet következtében összesen hét lift állt le azonnal, köztük a nyolcszemélyes kabinos és két ülőlift. Mindenestre sokkal jobban jártak azok, akik alatt csak a csákányos vagy a korongos felvonó állt le. Sikerült a tartalék aggregátorokat beindítani és lassan és biztonságban le tudták hozni a hosszú időn keresztül levegőben himbálózó turistákat.  

A liften rekedtek hevesen bírálták a síterep üzemeltetőit, mert szerintük semmi információt nem kaptak a hiba okáról, és sokan megjegyezték, hogy már az előző héten is hasonló üzemzavar történt, amely szerencsére akkor csak tíz percig tartott.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpendorf Dachstein West
A hangulatos 6 és 8 fős házikók 400 fő részére kínálnak kényelmes szálláshelyet, 50-450 méterre Dachstein West sípályáitól. A főépületben recepció, minishop, medence és szaunarészleg is található. Reggeli pékáru rendelésre kérhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.