Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb Doppelmayr liftet adták át Szlovákiában

2006.02.22. Bata Attila

Ezekben a napokban Szlovákiában sem jár a síelők kedvében az időjárás, főleg az alacsonyabban fekvő pályákon indult meg az olvadás. Az enyhe időjárást még tetézte, hogy sok helyen eső is hullott. Aprócska jó hír, hogy a csapadék az 1000-1200 méter feletti pályákon már inkább hó formájában hullott le. A szlovákok is nagyon várják már a hétvégére jelzett lehűlést, de addig is azzal vigasztalhatják magukat, hogy az előző héten két új ülőszékes felvonót is átadtak a szlovák hegyekben.
Oravice eddig a termálfürdőjéről volt híres és most szinte a medencék mellé építettek egy modern felvonót.
A február 15-én beindított Doppelmayr négyszemélyes liftről a Valcianska dolina (Valcsai-völgy) terepen már korábban beszámoltunk. Egy kicsivel korábban adták át az idei év első szlovák sífelvonóját Nyugati-Tátrában található Oravice pályáján. A síterep gyaníthatóan nem túlzottan ismert a hazai síelők előtt, ennek az lehet az oka, hogy kissé messze található a magyar határtól, szinte közvetlenül a lengyel határ mellett. Már a síterep megnevezés is kissé túlzás, hiszen egy modern felvonóról és a mellette található 1100-1300 méteres pályáról van szó.

A sípálya és a lift egy bátor kezdeményes része, hiszen Oravice eddig a termálfürdőjéről volt híres és most szinte a medencék mellé építettek egy modern felvonót, így akár egy reggeli áztatás után egyből lehet indulni a sípályára vagy fordítva, amely valószínűleg a népszerűbb sorrend lesz.  A 26-38 fokos medencékből álló Meander Park mellett kiépült síterep a Meander Ski Park elnevezést kapta.

Érdekesség, hogy a tavalyi francia felvonók után idén már a második Doppelmayr felvonót adják át északi szomszédaink és az építés alatt lévő további két felvonót is az osztrák cég építi. A most átadott lift alsó állomása 790 méteren, a felső pedig 1020 méteren található. Az 1024 méter hosszú lift óránként 2400 embert szállíthat. Az egész napos jegy 550 szlovák koronába (kb. 3800 Ft) kerül. Aki síelni és fürdeni is akar ugyanazon a napon, az vehet félnapos jegyet, és talán az álomszuszékoknak találták ki a 11 órától zárásig érvényes jegyet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.