Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Blama: bezárták Putyin elnök kedvenc síterepét

2007.01.25. Bata Attila

Blama: bezárták Putyin elnök kedvenc síterepét A héten biztonsági feltételek hiánya miatt bezárták az oroszországi Krasznaja Poljana síterepét. A gond az, hogy az oroszok itt rendeznék a 2014-es Olimpiát, és a síterep, valamint az Olimpia rendezése az orosz miniszterelnök Vlagyimir Putyin szívügye.

A Kreml diplomatái tegnap összejöttek, hogy mentsék a menthetőt. Oroszország pályázik a 2014-es Olimpia megrendezésére, jövő hónapban érkezik a szemlebizottság megtekinteni a helyszíneket, erre bezárták azt a síterepet, ahol az alpesi versenyeket rendeznék. A pályázati bizottság vezetője továbbra is optimista, annak ellenére, hogy Putyin nyilvánosan is aggodalmait fejezte ki a pályázattal kapcsolatban.

Az oroszok az osztrákokkal (Salzburg) és a dél-koreaiakkal versenyeznek a 2014-es Olimpia rendezésének jogáért. Minden ország szerzett már 'fekete pontokat' az elmúlt időszakban, de az oroszok pályabezárása most nagyon rosszul jön a pályázat sikerének szempontjából.

A síterep, a rajta található infrastruktúrával együtt tehetős moszkvai üzletemberek által alapított Alpika nevű cég tulajdona. Szintén hozzájuk tartoznak a környékbeli földek is, amelynek az értéke az utóbbi időben az égbe szökött. A síterep ellenőrzését a helyi önkormányzat végzi. Az már nyilvánvaló, hogy kibékíthetetlen ellentét feszül az üzletemberek és a helyi hivatalnokok alatt.

Az önkormányzat ellenőrzést tartott a síterepen és a biztonsági feltételek hiánya miatt a teljes síterepet síliftestül és vendéglőstül azonnal bezáratta. A moszkvaiak szerint ez csak a helyiek szándékos packázása, akik mindent megtesznek, hogy kitoljanak velük. Az önkormányzat szerint az ellenőrzésekre (a moszkvaiak állítólag az első 25 ellenőrzésig számolták őket) azért került sor, mert január 4-én 800 síelő ragadt fenn a lifteken, amikor azok meghibásodás miatt leálltak. A moszkvaiak természetesen ezt nem ismerik el.

A helyzet tehát nem egyszerű. Az látszik, hogy mind a helyiek, mind a tulajdonosok bíznak Putyin elnökben, de egymásban nem. Az olimpiai pályázat sikere nagyon fontos lenne. Sikeres pályázat esetén 12 milliárd dolláros fejlesztések indulnának meg a környéken.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.