Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal: jogi viták miatt áll a lift főszezonban

2007.02.25. Bata Attila

Lachtal: jogi viták miatt áll a lift főszezonban Első hallásra igazi magyaros történet is lehetne, ha egy sílift főszezonban nem működhet, mert nem kapta meg a szükséges engedélyeket, de a történet szenvedő alanya az osztrák Lachtal síterepe. A nyáron felépített húzólift még nem üzemelhet, mert az egyik földtulajdonos megtámadta az engedélyeztetést.

Zajlik a síszünet az osztrák iskolákban és végre benépesülnek a sípályák Lachtalban is. Naponta 2000 síelő keresi fel a határhoz közeli síterepet és átlagosan naponta 20 000 alkalommal veszik igénybe a síterep liftjeit - egy kivételével. Ugyanis a nyáron felépített húzólift ebben a szezonban még nem üzemelt, hiányoznak a megfelelő engedélyek.

Természetesen nem az engedélyek kiadásáért felelős hivatal a felelős a történtekért, ők boldogan kiadnák az engedélyt, akár szóban is (ezen a ponton tényleg megszűnik minden hasonlóság a magyar viszonyokkal), csak az érintett felek egyezzenek már meg végre.

Eléggé abszurd a helyzet, hiszen az engedélyt azért nem adják ki, mert az egyik földtulajdonos kifogást nyújtott be az új lift ellen, mondván, hogy az nem pontosan úgy épült meg, ahogy a tervekben szerepelt. Az eredeti tervektől eltérő nyomvonalon megépülő lift éppen az ő földbirtokát vágja le, amelyhez nem akar hozzájárulni.

A lifttársaság természetesen nem örül a kialakult helyzetnek, és már nagyon várják, hogy megoldódjanak a problémák, de szerencsére nem a síterep legfontosabb felvonójáról van szó, így a kiesése nem jelenti azt, hogy a síelőket nem lehet elszállítani. Szerencsére a vitatott lifttel párhuzamosan üzemel a hatszemélyes ülőlift, így csak a kisebb kapacitás okozta problémát kell elszenvedniük.

Mindenesetre jelenleg is folynak a tárgyalások, és a híradások szerint van remény, hogy közelednek az álláspontok, és akkor hamarosan megszülethet a megállapodás. Az engedélyezésben illetékes hivatal képviselője szerint, reális az esély, hogy március elejére végre kiadhatják az engedélyt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.