Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos baleset történt a nassfeldi síterepen

2007.02.25. Bata Attila

Halálos baleset történt a nassfeldi síterepen Sűrűn közlekedtek a mentőhelikopterek pénteken a karintiai Villach kórháza és a környékbeli sípályák, Nassfeld és Gerlitzen között. Három szerencsétlenül járt turistát szállítottak egy délután a villachi kórházba. Közülük a nassfeldi pályáról beszállított hódeszkás a kórházban belehalt sérüléseibe.

Belehalt sérüléseibe tegnap a villachi kórházban egy belga szakács, aki a nassfeldi Skiarena Snow Cross parkjában szenvedett komoly sérüléseket péntek délután. A huszonegy éves belga hódeszkás egy négy méter magas ugratóról olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy végzetes hát- és nyaksérüléseket szenvedett. A fiatalember életét a bukósisak sem tudta megmenteni.

A mentők megérkezéséig egy síoktató próbálta elsősegélyben részesíteni. Utána helikopterrel orvosi felügyelet mellett azonnal a villachi kórházba szállították, ahol már nem tudták megmenteni az életét.

Aznap egy másik komoly baleset is történt a nassfeldi pályákon, pontosabban azok környékén, hiszen egy 16 éves belga fiatalember távol a kijelölt pályáktól síelt. A fiatalember a nem vette komolyan a figyelmeztető táblákat és tiltott helyen síelt. Szerencsétlenségére lezuhant egy tíz méter magas szikláról. Őt is helikopterrel szállították a villachi kórházban, állapotáról nem érkezett jelentés.

Szintén lezárt pályán szenvedett komoly balesetet egy német turista a szomszédos Gerlitzen síterepén. A jelenleg lezárt, és figyelmeztető jelzésekkel kitáblázott Birkenhofabfahrt pályáján csúszott le. A tiltott pálya meredekebb részén, ahol a hómentes és jeges részek váltogatták egymást, elvesztette uralmát a lécei felett és hatalmasat bukott. Esés közben többször is beverte a fejét a földe, majd a később a saját léce is eltalálta.

Vele együtt aznap a villachi kórház már a harmadik síbalesetest fogadhatta. A 45 éves német turistát agyrázkódással szállították a kórházba, ezen felül komoly külső sérüléseket szenvedett.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.