Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Naponta ötezren keresték fel Jasnát az idén

2007.03.08. Bata Attila

Naponta ötezren keresték fel Jasnát az idén Az idei szezonban eddig átlagosan ötezer látogató kereste fel az Alacsony-Tátrában található Jasna síterepét. Mindenkit messze megelőzve a legtöbb turista Lengyelországból érkezik. A szlovákok száma az iskolaszünetben jelentős, főleg a nyugat-szlovákiai részekről érkeznek a diákok, szüleikkel együtt.

A síterep illetékese szerint a lengyelek és a szlovákok mellett még jelentős számban érkeznek csehek, oroszok, ukránok és hollandok. A magyarok száma pedig főleg a hétvégeken nőtt meg jelentősen, úgy látszik az idén jellemzően inkább a hétvégeken vállalkoztunk síelésre a Chopok északi oldalán.

A lifttársaság szóvivője szerint a legtöbben a Zahradky melletti hatszemélyes liftet veszik igénybe, ahol a szezonban gyakori volt a 15-30 perces várakozási idő. Ez különösen jellemző volt a délelőtt 10 és 13 óra közötti időszakra. A távolabbi kabinos és ülőlifteknél általában jóval kevesebbet kellett várakozni.

Az idén ugyan elkészültek a Chopok északi és déli részét összekötő felvonók és a hozzátartozó pályák, de ezeket a lifteket és pályákat a kedvezőtlen hóviszonyok között mostanában nem lehetett használni. A hegyimentők szakemberei folyamatosan vizsgálták a körülményeket, és ők döntöttek-döntenek a felvonók esetleges beindításáról.

Az idei szezonban eddig 480 000 vendég kereste fel Jasnát, akiknek körülbelül 60%-a Lengyelországból érkezett. Mögöttük az összes nemzet jelentősen le van maradva, köztük a szlovákok is, akik becslések szerint a vendégek 20%-át képviselték. A többi vendég javarészt Csehországból, Magyarországról, Ukrajnából és Oroszországból érkezett.

 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.