Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan Erdélyben üzemeltetnek síterepet a csehek

2007.10.03. Bata Attila

Hamarosan Erdélyben üzemeltetnek síterepet a csehek A Snowhill, Csehország legnagyobb síterep üzemeltetõje, úgy döntött, hogy megkezdi terjeszkedését kelet felé is. A jelenleg hat cseh sítereppel büszkélkedhetõ vállalat a következõ szezontól már Romániában üzemeltethet újabb síterepet.

A csehek a napokban írták alá egy Brassó melletti síterep megvásárlásáról szóló szerződést. Vásárlással és felújítással együtt összesen mintegy 18,5 millió eurós beruházást terveznek a síterepen. A beruházás és az üzemeltetés felügyeletét a csehek Romániában alapított saját vállalkozása végzi majd. Az összeg nagy részét osztrák banki kölcsönökből és uniós forrásokból próbálják megszerezni.

A cseheket az idei gyenge szezon kényszerítette arra, hogy egy magasabban fekvő és hóbiztos síterep vásárlásába fogjanak. Az előző hóhiányos szezonban egyharmaddal csökkentek a hazai bevételeik. Romániában elsősorban a helyi síelőket próbálják majd a lejtőkre csalogatni, de várják azokat a külföldieket, főleg cseheket, akik elsősorban az Alpokba járnak síelni. A Kárpátok vadregényes tájai, és az infrastruktúra jelen állapota miatt, főleg a sítúrázók és az extrémsíelők idecsábításában reménykednek.

Tervezik egy 2000 méter magasan elhelyezkedő szálloda építését is, amely a freeriderek paradicsomában épülne, valamint az egyre népszerűbb helikopteres síelés feltételeinek kialakítását a Kárpátokban. Ez utóbbi két vállalkozás költségeit négy millió euróra becsülik. A helyiek remélik, hogy a csehek lépése, és esetleges sikerei újabb befektetőket csábítanak majd a környékre és végre itt is elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek már régóta megkezdődtek a Balkán többi magashegységében.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.