Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége előtti helyzetkép a szlovák pályákról

2007.11.30. Bata Attila

Hétvége előtti helyzetkép a szlovák pályákról Nagyot változott a világ egy év alatt. Tavaly ilyenkor az összes szlovák pálya zárva volt, a mostani hétvégén pedig számos helyen lehet majd síelni az északi szomszédunknál. Hétközben a távolabbra lévő északi területeken havazott legjobban és itt találjuk a legjobb hóviszonyokat jelenleg.

Az északi részeken a hét elején tekintélyes mennyiségű hó esett. Majdnem 40cm friss hó hullott Oravska Lesna területén, így összesen 60 cm hó várja a síelőket a holnapi nyitásnál. Szintén kinyitott egy másik távolabbi körzet, a Vratna völgye. Itt már csütörtök óta lehet síelni, a Chleb oldalában kemény hideg és 55 cm hó fogadja a vendégeket.

Velka Raca már régóta üzemel, jelenleg itt működik a leghosszabban síelhető pályaszakasz Szlovákiában. Jelenleg majdnem 3 kilométer pálya áll a síelők rendelkezésére. Donovalyban intenzíven hóágyúztak mindkét oldalon, de egyelőre csak a Zahradiste oldal üzemel 40 cm hóval és körülbelül 2 km hosszú pályákkal.

Kubínska hola is azon síterepek közé tartozik, ahol a mostani hétvégén lehet majd először síelni. A kedvezményes napijegyek 350 koronába kerülnek majd, cserébe 70 cm mély hóban lehet síelni. Rohácson már korábban is lehetett síelni, csak a múlt hétvégén kénytelenek voltak bezárni. Ezen a héten itt is besegített a természet és a hétvégén újra lehet síelni a Zverovka - Spálená völgyben.

Szintén feléled a hétvégére Martinske Hole. Itt 40 cm hó és 900 méteres előkészített pálya várja a síelőket. Nagyon jó hóviszonyokat találunk a Bélai-Tátrában. A zdiari Strednica pályáján 60 cm hó található, és hétvégén újabb lifteket indítanak be.

A Magas-Tátrában egyedül Csorba-tó felett lehet síelni. A két Szoliszkó pálya kivételével már az összes pálya síelhető, a hóréteg vastagsága 70 cm. A kisebb síterepek közül a hóágyúknak köszönhetően lehet síelni Jasenská dolina pályáin, ahol 25 cm a hóréteg vastagsága.

Elmaradt a december elsejére tervezett nyitás a Chopok északi részén. Az nyitás új tervezett időpontja a következő hétvége, amikor is a Zahradiste melletti pályák nyitnának ki.

A fentiekből is látszik, hogy az idei szezon teljesen másképp indul, mint a tavalyi. Mindennél többet mond az, hogy tavaly ilyenkor az összes pálya zárva volt Szlovákiában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.