Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött az idei szezon a jasnai síterepen

2007.12.17. Bata Attila

Megkezdődött az idei szezon a jasnai síterepen Ha kicsit nehezen is, de megkezdődött a szezon Szlovákia legnagyobb síközpontjában, Chopokon. A szombati napon csak egy korongos liftet tudtak üzembe állítani, és a hóviszonyok sem voltak a legtökéletesebbek, de 30-40 cm vastag mesterséges havon lehetett csúszkálni Jasnán az előző hétvégén.

A hétvégén csak a Zahradky részen található Pretekárska korongos felvonó és a mellette található pálya állt a síelők rendelkezésére. A 750 méter hosszú korongos óránként 900 síelőt szállíthatott, majdnem 200 méteres szintkülönbséggel. Az első napon a napijegyek 390 koronába kerültek. Jelenleg az összes hóágyú a FIS pályán dolgozik, hogy minél előbb meg lehessen nyitni a 11-es pályát.

A távolabbi tervekben szerepel az Otupné és a Biela Put melletti pályák behavazása. Jelenleg a környéket körülbelül 20-30 cm hó fedi, amely még nem alkalmas síelésre. A síterep szóvivője szerint legalább félméteres hó kellene ahhoz, hogy zavartalanul beinduljon a szezon.

A Magas-Tátrában már korábban beindult a szezon. A Csorba-tó feletti pályákon már november 10. óta lehet síelni, de az előző hétvégén tartották meg a hivatalos szezonnyitót. Amennyiben továbbra is maradnak a remek hóviszonyok, esély van arra, hogy megdőlhet a korábbi rekord, amikor a 2002/2003-as szezonban 175 napon át volt nyitva Csorba-tó.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.