Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb szomorú hétvégét zártak az osztrák pályák

2008.01.07. Bata Attila

Újabb szomorú hétvégét zártak az osztrák pályák Újabb fekete hétvége van mögöttünk, amely a pályákon történt baleseteket illeti. Sajnos, nagy számban érkeznek a szomorú hírek, szinte az összes alpesi országból. Talán újabb vakmerő síelőket és hódeszkásokat fokozott óvatosságra sarkallnak az alábbi hírek.

Fórumozónk között is népszerű Gemeindealpe síterepén két hódeszkást temetett be a lavina. Az egyiknek sikerült magát kiszabadítania a hó alól és utána értesítette a mentőket, de a segítség már késve érkezett. A két helikopterrel segített tízfős mentőegység már csak a hódeszkás holttestét tudta megtalálni a hó alatt.

Még Karácsonykor szenvedett komoly balesetet Saalbach-Hinterglemm síterepén egy 18 éves német lány, amikor a Reiterkogel melletti sípályán egy másik német síelővel ütközött. Gerincsérülésekkel a zell am see-i kórházba szállították, de az utóbbi napokban válságosra fordult az állapota és átszállították a salzburgi kórházba, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy harmincegy éves férfi majdnem másfél órán keresztül volt a hó fogja, miután egy lavina beterítette pénteken, a tiroli síterepen, Hochfügenben. Szerencsére a német hódeszkásnál kéznél volt a mobiltelefonja, amellyel segítséget tudott kérni. A baleset már sötétben, délután öt körül történt. A fiatalember mobiltelefonon irányította a mentőhelikoptert és személyzetét. Végül sikerült őt megtalálni, arc-, valamint fagyási sérülésekkel megúszta a kalandot.

A karintiai Gerlitzen síterepén a Klösterle 2 négyszemélyes liften a hatalmas széllökések miatt műszaki hiba történt. A vészjelző automatikusan leállította az egész liftet. A biztonsági korlátot már felemelő, éppen a kiszállásra készülődő három síelő közül az egyik kiesett a liftből a hirtelen megállás következtében. A 17 éves holland fiú kb. másfél méter magasból zuhant a jeges betonburkolatra és eltörte a jobb kezét. A leállás 40 percig tartott, csak utána tudták újraindítani a liftet, rajta veszteglő kb. 100 utassal.

Pénteken Semmeringen is leállt egy négyszemélyes ülőlift. Majdnem egy óráig tartott, amire sikerült a műszaki hibát kijavítani. Körülbelül 240 utas volt kénytelen kivárni, amíg újraindították a liftet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.