Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó és napsütés, most jó síelni Franciaországban!

2008.02.05. Bata Attila

Friss hó és napsütés, most jó síelni Franciaországban! Komoly havazás söpört végig a francia pályákon az utóbbi napokban. A ma reggeli jelentések már csodás kék égről és napsütésről szólnak, tökéletes síelésről a napokban lehullott mély hóban. Isola 2000 terepén a lezúduló hó szinte teljesen betemette az utat tisztító hókotrót.

Az előző napokban naponta hullott néhány centiméter Tignesben, tegnap azonban este 11-ig megállás nélkül szakadt a hó. Ma reggel hétágra süt a nap, így lehet irigykedni azokra, akik éppen itt vannak ebben a pillanatban.

Les 2 Alpes területén tegnap egész nap megállás nélkül havazott. Nem lehetett kellemes a sűrű hóesésben és az erős szélben kitartani a pályákon, de a mai reggel itt is kárpótlást ígér. Ma reggelre itt is kitisztult az idő, ideálisak a körülmények.

Briancon - Serre Chevalier a legjobb formáját hozza ezekben a napokban. Itt is bőségesen havazott az utóbbi időben. Napsütéses időben és térdig erő friss hóban lehet síelni pályán kívül, természetesen itt sem árt figyelni a lavinaveszélyre.

Kissé délebbre a nagy havazás gondokat is okozott. Isola 2000 síterepén az út tisztítását végző hókotróra váratlanul lezúdult egy kisebbfajta lavina a hegyoldalból. A képen is látható, hogy a járművet szinte teljesen betemette a hó, az ablakait azonnal betörte a hóomlás, a két utasnak sikerült kimásznia a behavazott járműből.

A hóomlás után hatalmas káosz következett hiszen a hókotrót jó néhány autó követte, és a sor vége a közeli alagútban rekedt. A hatalmas havazás következtében további hóomlásokra számítanak a helyiek, így számos hegyi utat kénytelenek voltak lezárni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.