Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lech-Zürs: királyok síterepe, síterepek királya

2008.02.18. Bata Attila

Lech-Zürs: királyok síterepe, síterepek királya Kisebbfajta uralkodó csúcstalálkozót is lehetne szervezni az osztrák Vorarlberg tartomány egyik legjobb és legdrágább síterepén. Az előző héten és az elkövetkező napokban számos uralkodó és családja tölti szokásos téli pihenését Lech-ben és környékén, ezzel is emelve a síterep amúgy is magas presztízsét.

Előző héten érkezett Beatrix királynővel az élen szinte a teljes holland uralkodócsalád. A királyi család az egyik délután fogadta a nemzetközi sajtó hetven (!) képviselőjét egy közös fényképezés erejéig, sőt a család legfiatalabb tagjai még rögtönzött bemutatót is tartottak sítudásukból.

A holland uralkodói családról elmondható, hogy már hagyományosan minden évben itt töltik a síszünetet. A tavalyi év valószínűleg emlékezetesre sikerülhetett számukra, hiszen a hazautazásuk előtt lavina zúdult a völgy egyetlen országútjára és elvágta a síterepet a külvilágtól egy napig, ami azt jelentette, hogy a királyi család sem tudott időben hazautazni.

Nemcsak a holland család tekinthető hűséges és visszajáró vendégeknek, hanem más koronásfők is. Rövidebb ideig szintén itt tartózkodott a svéd királyi pár, Gusztáv Károly király és felesége Szilvia, akikről köztudott, hogy rajonganak a síelésért. A tavalyi svédországi alpesi világbajnokságot is ők nyitották meg, és végignézték az egész versenyt.

Nemcsak európai, hanem tehetősebb arab uralkodók is szeretnek Lech-be jönni. Abdullah jordán király és teljes családja, valamint hatalmas kíséretének elszállásolása és vendéglátása mindig kiemelt feladatot jelent a helyi idegenforgalmi hivatalnak. A szomszédos Zürs síterepét a monacói uralkodók szeretik nagyon, különösen Caroline hercegnőt látják gyakran a síterepen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.