Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vizsgálják a gerlitzeni liftből kiesett magyarok balesetét

2008.02.20. Bata Attila

Rengeteg baleset történt az utóbbi napokban az osztrák pályákon. A légimentők rekordot döntöttek a felszállások tekintetében. Már jobban van a Gerlitzen szerencsétlenül járt két magyar gyermek, akiket szintén helikopterrel kellett kórházba szállítani. A baleset okáról egyelőre még nincs hivatalos magyarázat.

Két magyar tizenéves esett ki a liftből hétfőn a karintiai Gerlitzen síterepén. A beszámolók szerint egy tizenegy éves lány és egy tíz éves fiú kettesben utazott a négyszemélyes Klösterle 1 ülőliften, amikor bekövetkezett a baj. A lány eddig tisztázatlan körülmények között kiesett az ülőliftből, és legalább 5-7 métert zuhant a jéggé fagyott, kőkemény, műhavas pályára. A vele utazó fiú hirtelen pánikba esett és a lány után ugrott.

A rendőrség szerint a két fiatal egy Szegedről érkezett iskoláscsoporttal síelt a terepen. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek és helikopterrel kellett őket a klagenfurti kórházba szállítani. A lány combtörést szenvedett, a fiúnak pedig az alsókarja tört el.

A síterep vezetője szerint műszaki hiba nem történt, a felvonó tökéletesen működött, és rövid felülvizsgálat után hamar újraindították. Sokan arra gyanakszanak, hogy a többnyelvű tiltó táblák ellenére a fiatalok "hintáztak" az ülőlifttel és ez volt a baleset oka.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.