Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hét elejei helyzetjelentés a közeli stájer pályákról

2008.03.13. Bata Attila

Hét elejei helyzetjelentés a közeli stájer pályákról A hét elején a Magas-Stájerországnak nevezett régió síterepein jártunk, de talán ismerősebben hangzik, ha azt mondjuk, hogy Stuhleck, Niederalp, Mariazell és Gemeidenalpe síterepein sikerült síelnünk szikrázó napsütésben és órákon át tartó komoly hóesésben. Rövid, képes beszámoló a kirándulásunkról.

Vasárnap a régió legnagyobb síterepén, Stuhleck-enkezdtünk. Kora reggel szokatlan meleg fogadott bennünket a parkolóban, de 1800 méteren mindenki megbánta, aki a parkolóban hagyta a melegebb ruhadarabokat. Egész napos borongós időben, és gyakran jeges alsó pályákon még mindig jót lehetett síelni.

Mariazell még síelhető Alig volt nyom a pályákon
Érintetlen fekete pálya

Balra pálya, jobbra off-piste
Gemeidenalpe fentről
Nem voltak sokan

Hétfő reggel teljesen kihalt volt a mariazelli síterep. Mariazell-Bürgeralpe síterepének meghódítását a St. Sebastian mellett induló négyszemélyes lifttel kezdtük. Igazán tavaszias körülmények között az összes lift járt, de csak egy-egy fekete, piros, és kék pálya üzemelt.

Délután átmentünk a szomszédos Gemeindealpe-Mitterbach síterepére, ahol kész csodának tűnt, hogy a völgyállomásig lehetett lesíelni. Itt is káprázatos napsütés és vizes hó fogadott bennünket. A felső, meredekebb pályákon bőségesen volt a vizes hóból, amely néhol méteres buckákká állt össze.

Kedd reggelre megváltozott az időjárás, és a kedvező mikroklímájú Niederalpon egész délelőtt havazott. Az előző napok után hihetetlennek tűnt az intenzív havazás, és talán ennek köszönhetően is kongott a pálya az ürességtől.

Mindegyik síterepen sikerült beszélgetni az üzemeltetőkkel, akik meséltek a következő idény terveiről, amelyekről majd később beszámolunk. Az idei szezonnal kapcsolatban, az összes meglátogatott síterep úgy tervezi, hogy kitartanak a húsvéti ünnepekig, és aztán nagy valószínűséggel - hacsak valami csoda nem történik - azonnal bezárnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.