Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek lettek 2017 legjobb síterepei

2017.12.09. sielok.hu

A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.de 2017-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén 11 ország síterepei kaptak elismerést három fő kategóriában.
Minden évben hosszas tesztelés és értékelés előzi meg a győztesek kihirdetését. A fő kritériumok - a síterep nagysága, megközelíthetőség, hóbiztosság - mellett sok más szempontot is figyelembe vettek, úgymint a környezettudatosság, személyzet vagy az aprés ski lehetőségek.

A síterepeknek kiosztott díjakat idén is három fő kategóriába sorolták: a legjobb síterepek, az egyes szempontok szerinti tesztnyertesek és a síterep különdíjak.

Íme a 2017-es év győztesei:

I. A legjobb síterepek

Ebben a kategóriában összességében értékelték a síterepeket. A világ legjobb síterepe a kategória abszolút győztese, ezt az elismerést a legtöbb pontot begyűjtött síterep kapja.
  • Fődíj - "A világ legjobb síterepe": Kitzbühel, Ausztria.
    A tiroli síterep immáron ötödik alkalommal vehette át a legjobb síterepnek járó kitüntetést. A maximálisan elérhető 5 csillagos értékelésből Kitzbühel 4,8 pontot szerzett meg.
  • 5 csillagos síterepek: ezt a címet azok a síterepek kaphatták meg, akik a maximális 5 pontból legalább 4,5-et elértek. Az elitnek számító kategóriába idén bekerült az ausztriai Schladming 4 hegy síterepe is.
Ezen kívül külön kategóriákban díjazták a 80 km alatti síterepeket, összesen öt alkategóriára osztva, a minimum négy csillagot elérő síterepek kapták meg az elismerést. Az ismert ausztriai, olasz, svájci és francia terepek mellé két szlovákiai síterep - Chopok-Jasná és Tátralomnic - is bekerült.
A díjazottak listája és a részletes értékelés itt olvasható: www.skiresort.info/test-winners/2017/best-ski-resorts/
Kitzbühel már ötödik éve kapja meg a legjobb síterep díjat | Fotó: Balesz16
Kitzbühel már ötödik éve kapja meg a legjobb síterep díjat | Fotó: Balesz16

II. Tesztnyertesek

Összesen 18 szempont alapján tesztelték a síterepeket, melyek között minden fontos kritérium szerepel.
Ischgl síterepe 3 díjat is elnyert a II. kategóriából: az aprés-ski lehetőségek, tájékozódás és hóbiztosság terén is a legjobbra értékelték. | Fotó: Péter79
Ischgl síterepe 3 díjat is elnyert a II. kategóriából: az aprés-ski lehetőségek, tájékozódás és hóbiztosság terén is a legjobbra értékelték. | Fotó: Péter79

III. Síterep különdíjak

A különdíjakkal a síterepek egy-egy szolgáltatását, tulajdonságát szeretnék külön kiemelni, úgy mint legjobb fekete pálya, síovi vagy a legszebb panoráma. Íme egy kis ízelítő a kategóriából, a teljes lista itt tekinthető meg: www.skiresort.info/test-winners/2017/highlights/ Értelemszerűen a győztesek csak olyan síterepek közül kerülhettek ki, melyeket az elmúlt szezonban letesztelt a Skiresort.de stábja és a lista természetesen nem lehet teljesen objektív.
Egy kis kiegészítés: Mi itt a síelők.hu-n más módszert választottunk a síterepek értékelésre. Bízunk a "népítéletben" és a regisztrált látogatóink által adott csillagokat összesítésével alakulnak ki a toplisták. Minél többen szavaznak, annál reálisabb sorrend alakul ki. Jelenleg Ischgl, Tignes, La Plagne, Val Gardena és Zermatt állnak a top5 helyen. A magyar síelők véleménye szerint jelenleg ezek országonként a legjobb síterepek.
Te mit gondolsz a skiresort által díjazott nyertesekről? Egyetértesz, vagy esetleg van olyan síterep, aminek szívesebben adnád valamelyik díjat?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.