Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

30 centiméter hó a Magas-Tátrában, havazott Szlovákiában

2020.10.13. Bata Attila

Igazi tél köszöntött be ma reggel Szlovákia és Lengyelország magasabb régióiban. A nyugat felől érkező hideg már Csehországban is komoly havazást okozott, ma pedig Szlovákia északi, valamint Lengyelország déli részén is összefüggő hótakaró fedte a tájat sok helyen.
Halas-tó (Morskie Oko) menedékház a lengyel oldalon (Kép: Tatromaniak)
Halas-tó (Morskie Oko) menedékház a lengyel oldalon (Kép: Tatromaniak)
Szlovákiában a zsolnai régióban ma reggel már 450 méter magasságban is havazott, a Kis-Fátrában (Malá Fatra) 1000méter felett már összefüggő hótakaró alakult ki. A havazás átterjedt a Nyugati-, illetve a Magas-Tátrára is. A települések magasságában Csorbatónál reggel 3 centiméter havat mértek, fenn a Lomnici-csúcson már 30 cm vastagon állt a hó.
A havazás átterjedt a lengyel oldalra is. Zakopane településen 4 cm hullott, míg fenn a Kasprowy csúcsán 15 cm. Lengyelországban máshol is havazott, például a Besszádok hegyeiben is hullott 10-15 cm.
Lengyel-Öt-tavi menedékház ma reggel
Lengyel-Öt-tavi menedékház ma reggel
A havazás a délebbi szlovák hegyekben is megmaradt, bár itt már jóval kevesebb hullott. Az Alacsony-Tátra tetején, Chopokon, 3 cm havat mértek.
Reggeli útviszonyok (Kép: Szlovák Rendőrség)
Reggeli útviszonyok (Kép: Szlovák Rendőrség)
A csapadékos, gyakran télies időjárás a következő napokban is folytatódik, a hétvégéig jelentős javulás nem várható. Nem igazán túrázóknak való időjárásra számíthatunk a hétvégéig.
Chopok
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.