Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A pályafelügyelő látta el droggal a síelőket

2015.01.15. Bata Attila

Érdekes életet élt a magyar csoportok körében is népszerű dél-francia síterep, Isola 2000, egyik pályafelügyelője. Munkaidőben azt figyelte ki szegi meg a szabályokat a sípályán, azon kívül pedig kenderrel látta el a síelőket, de állítólag jutott belőle a síterep többi személyzetének is.
A francia rendőrség lecsapott a síterep egyik pályafelügyelőjének otthonára. A razzia után 15,5 kilogramm gondosan becsomagolt kendert foglaltak le.

Az eset a nyáron kezdődött - írja a nicemartin.com, amikor a rendőrség bejelentést kapott arról, hogy valaki kendert termel az egyik birtokon. A rendőrség elkezdte megfigyelni a területet és kivárta mi lesz a terménnyel.

A kendert egy 47 éves férfi termesztette, aki télen a síterepen dolgozik. Állítása szerint a kendert csak saját felhasználásra termesztette, de a rendőrség adatai szerint ebből adott el a síterepre érkező vendégeknek is, de még a síterepen dolgozó szezonmunkások is kaptak az anyagból.

Isola 2000: ilyen, amikor "fehér" a síterep
Isola 2000: ilyen, amikor "fehér" a síterep
A Wikipédia szerint a szárított, megtermékenyítetlen (termős) kendervirágzatot hívják marihuánának. A leginkább elterjedt fogyasztási módja a cigarettába sodrás, a jobban éghetőség kedvéért gyakran dohánnyal keverve. Ez az úgynevezett „joint”.

A férfit hűvösre tették, de a síterepnek is jól jönne már egy kis igazi tél. Az utóbbi napokban egyre jobban vékonyodik a hóréteg. Mindenki a hétvégét várja, amikor visszatérhet a tél, valószínűleg egy komoly havazással. 
KOMMENTEK
MakrayAdam | 2015.01.15. 15:32
Ezúton gratulálok a sielok.hu szerkesztőségnek a blikk színvonalának alulmúlásában.

Franciaországban (mint minden normális helyen) a "szívás" - "drogozás" a mindennapi élet része.

Mo-n cserébe az arrogancia, a primitív alkoholizmus a kultúra, amire oly büszkék vagyunk, és oly sok ember életét keseríti meg.

Sok köze volt a cikknek a síeléshez.
| 2015.01.15. 17:42
alkohol sokkal nagyobb probléma. és ez a sípályákra még fokozottan igaz. nem nem 1-2 sörre gondolok.
oké 1-2 csapat fiatal tolja füvet de kb. pálya kieső részén ülve nem sok vizet zavarnak
MakrayAdam | 2015.01.15. 23:33
Nem hír az hogy tök részeg honfitársaink nyakukat törik nap mint nap külföldön... Nincs benne a drog szó.

Bukósikak, zene, pia. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kanyarsíklub Replaci | 2015.01.16. 05:37
Ízlések és pofonok, ahogy a mondás tartja. Jómagam a síelést a sport, a testkultúra, a mozgáskultúra köreibe sorolom, melybe (felfogásom szerint) sem a drog, sem az alkohol nem fér bele. Szerintem a síelők nagyobb hányada nem a buli, hanem a sport, a mozgás, a mozgás kultúrája iránti vágy miatt megy a sípályákra, terepekre. Az pedig aligha véletlen, hogy a törvény is ezen az oldalon áll. Nekem legalább is furcsa, ha valaki pont ennek ellenkezőjét tartja normálisnak.
Daddy | 2015.01.16. 07:50
Igen, én is úgy szeretném látni mint Replaci, de az utóbbi években tapasztaltak szerint a 25 év alatti korosztály sok tagjának a (divattá vált) síút csak "alibi" a néhány napos bulitúrára. Az, hogy sípályán valaki az alkoholtól vagy a drogtól "korlátozottan cselekvőképes" gyakorlatilag mindegy.
Chopoker | 2015.01.16. 10:31
Hogy ki mit szeretne látni az egy dolog, de az nagy mértékben függ a "törvényektől" vagy inkább a szabályozástól.

Az, hogy az itteni 1. hozzászóló mit írt és az kinek mennyire szimpatikus az kevésbé érdekes, mint az, hogy a piálás vs. füvezés kérdésben a sípályán (véleményem szerint) még mindig a piálás okoz több problémát. Ehhez képest piát nem csak szabad árulni, hanem óriási plakátok, táblák, akciós felhívások hirdetik, hogy igyunk és síeljünk.

Ennyit a törvényekről és a szabályozásról!

A retorziókról meg hallani sem nagyon lehet!
Stani | 2015.01.16. 20:35
Saalbachon, egészen pontosan Hinterglemmben az esti sí brutális; tavaly beszédült a kabinunkba egy 60 körüli német fazon. Kiejtette a kezéből a botját és képtelen volt felvenni, pedig láthatóan nagyon próbálkozott. Mielőtt a mellettem lévő sítársaim bevizeltek volna a visszafojtott röhögéstől, segítettem és odaadtam neki a botokat :)
toci | 2015.01.17. 01:13
Par eve Schladmingban a nap vegen egy enyhen bepialt 50 koruli nemet arc utott el... nem gondolom, hogy fuvezni kiraly dolog lenne, de sieles kozben inni sem az. A nap vegen, lecsatolas utan pedig mindenki azt csinal, ami jolesik (es amit enged a torveny, ugye;) - ha mindezt a hegyen teszi, akkor meg utana inkabb jojjon le lifttel.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.