Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Mátraszentistvánban a négyszemélyes ülőliftet!

2017.12.27. Bata Attila

Hazai viszonylatban rendkívül jelentősnek mondható fejlesztést hajtottak végre a mátraszentisváni Síparkban. Ma reggel a nagyközönség előtt is megnyitották az idén épített, új, négyszemélyes ülőliftet, amelyet a világ legismertebb gyártója, az osztrák Doppelmayr épített magyar szakemberek segítségével.
Ez a kép még december 9-én készült
Ez a kép még december 9-én készült
Az első olyan ülőlift kezdte meg a működését hazai sípályánkon, amely nem használtan került hozzánk. A "Panoráma" liftnek nevezett négyüléses 500 méter hosszan szállíthatja majd utasait, az alsó és a felső állomások közötti 150 méteres szintkülönbségű szakaszon. A korábbi húzóliftekkel összehasonlítva a kapacitásban lesz nagy változás, az új lift óránként akár 2200 főt is szállíthat.

A könnyebb beszállást gyorsítószalag segíti az alsó állomáson. Az üléseken biztonságosabban utazhatnak majd a kisebbek, a gyermekeket kiesés elleni védelem óvja majd. A négyévszakos kihasználtságra gondolva, nyáron a székeken babakocsikat és kerékpárokat is lehet szállítani.

Liftezés tegnap, még nyitás előtt
Az új lift mellett új víztározó is épült, így már 1000+4500 köbméternyi vizet tudnak tárolni a hóágyúzáshoz, amely nélkül nemcsak a hazai, de bármely nem gleccser síterep is lehúzhatná a rolót.

Az új beruházás 760 millió forintba került, ebből állami támogatásként a síterep 150 milliót kapott. A maradék 610 millió forintot a Sípark saját erőből, illetve hitelekből teremtette elő.

A mai napon un. "próba üzemmódban" már beindult az új lift. Ilyenkor még nem jár teljes sebességgel és teljes kapacitással. Ahhoz, hogy a lift völgyállomását meg lehessen közelíteni, a 4-es pályát műhóval meg kellett hosszabbítani. A jelenlegi időjárási helyzetben ide még nem lehetett elegendő havat készíteni, de figyelmes csúszással, a pályarész használható. Valószínűleg teljesen más lesz a helyzet a hétvégére ígért fagyok után, akkor már lehet ismét hóágyúzni.
KOMMENTEK
foldesjimko | 2017.12.27. 13:34
Szuper!
Ádám Géczi | 2017.12.27. 14:22
Nagyon jó, de mi a francnak kell állandóan kihangsúlyoztni, hogy új? Én sokkal jobban örültem volna, ha 10 éve menne már egy használt.
dioo | 2017.12.27. 17:21
Örülünk! Várjuk, hogy használhassuk, és végigcsusszanhasaunk a Saint Pista akadályain! Hajrá! Cdak így tovább!

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.