Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: havazás előtti szombati síelés

2017.11.25. Bata Attila

Újabb havazás kezdődött meg az Alpokban. A hó ezúttal is nyugatról érkezik az Alpok keleti részeire, Franciaországban már havazott, Ausztriába szombat délután érkezett meg a nyugati régiókba. Ezúttal is az Alpok északi oldala lesz a szerencsésebb, a számítások szerint itt valamivel több hó hullhat, mint a főgerinc déli oldalán.
Lachtal, első nap
Lachtal, első nap
Az Alpok déli oldalán 10-20 cm friss havat hozhat a hétvégéi havazás, az északi oldalon 30-40 cm hó várható, de néhány magasabb részen még ennél több is hullhat. A havazás előtt több síterepen is napsütésben és enyhe időben lehetett síelni. A havazás mindkettőnek véget vet ideiglenesen. A csapadékos időjárás mellett a hőmérséklet is süllyedni fog, átlagban 10 fokkal lehet rövid időn belül.

Lech, szombat délután
A hóvihar már elérte Ausztria nyugati részét, Lechben (Vorarlberg) már havazik, Ischgl-ben pedig számos liftet nem lehetett elindítani az erős szél miatt. Az ország többi részén csodás időben lehetett csúszni a pályákon. Néhol a tömeg okozott gondot. Az első napi "nem teljes" liftkapacitás nem bírta a tömeg rohamát (pl. Hauser Kaibling).

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Hamarosan véget is ér a mostani havazás, de nem kell sokat várni a következőre. Csütörtök tájékán újabb havazás várható, az osztrák meteorológusok szerint ebből már Bécsbe is juthat egy kis hó.
Ischgl
Ischgl
Planai: mától a Mitterhaus lift is üzemel!
Planai: mától a Mitterhaus lift is üzemel!
KOMMENTEK

Szállástippek
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.