Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méter hó esett eddig Obertauernben és Saalbachban

2009.10.13. Bata Attila

Fél méter hó esett eddig Obertauernben és Saalbachban Egy héttel ezelőtt még 27 fok meleg volt a salzburgi hegyek között, azonban a hét elején megérkezett a tél, és vele együtt a havazás. A meteorológusok szerint több napos havazásra kell számítani, a hóréteg végleges vastagságáról csak a hét második felében lehet pontosabbat mondani.
Vasárnapról hétfőre virradóra egy enyhébb hóeséssel nyitott az októberi tél, egy éjszaka leforgása alatt 12 cm friss hó esett Söldenben (azóta is havazik) és a két hét múlva esedékes világkupa futam megrendezése már biztosítottnak látszik. Mióta a hőmérsékleti adatokat nyilvántartják Ausztriában, most először fordult elő, hogy valamelyik tartomány székhelyén október 20-nál előbb lássanak havat. A mostani sarki eredetű hideg levegőnek köszönhetően hó borította Kitzbühel, Salzburg, de még St Pölten utcáit is.

Salzburg tartományban már 400-800 méteres magasságban is havazik. Obertauern síterepe 50 cm friss havat jelentett. Saalbach-Hinterglemmből 10-15 centiméter havat jelentettek a faluból, de már 40 centiméter hullott a hegytetőn. A tartomány többi része is úgy néz ki, mintha december eleje lenne. A Tauern hegységben kihelyezett automatikus meteorológiai mérőműszerek 35-45 centiméter friss hóról küldtek jelentést.

A meteorológusok szerint az októberi tél a hétvégéig marad Ausztriában, a 600 méter feletti helyeken további havazás várható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.