Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az ausztrál havazás még a kengurukat is meglepte

2020.08.25. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy véget ér a többnapos havazás az ausztrál hegyekben, amely néhány helyen méterhez közeli mennyiségű havat hozott. A nagyvilág a havazásról inkább a hóban ugrándozó kenguruk videóiból értesülhetett. Természetesen, mi is megmutatjuk ezeket.
Közel egy hét havazással búcsúzik a tél Ausztráliában, ahol eddig vegyes szezont zártak. Ott szeptemberben kezdődik a tavasz, így a mostani havazás jókor jött a tavaszias időjárás előtt.
Perisher
Perisher
Például Perisher síterepén múlt szerdán kezdődött a havazás. Napi átlagban 5-15 cm hullott, a legerősebb 24 órában 25 cm havat kapott a síterep. Ma már ismét napsütésben lehetett síelni, a síterep összegzése szerint 96 cm havat profitáltak az elmúlt hét időjárásából.
Thredbo síterepe
A nagy havazást és hideget egy sarkvidéki betörés okozta, amely számos helyen 15 éve nem tapasztalt hideget hozott. Új-Dél-Wales és Victoria államokban már 300 méteres magasságban is havazott. Itt a szokásoshoz képest 10 fokkal mértek hidegebb hőmérsékleteket.

És akkor a kengurukról, akik nagyon nincsenek hozzászokva a havazáshoz. A lenti videó Tolmie településen (782 m) készült, az ország déli részén Victoria államban.
Ők nem ugrálnak ....
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.