Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lassan beindulnak a bosnyák síterepek is

2009.01.02. Bata Attila

Lassan beindulnak a bosnyák síterepek is A kedvezőtlen időjárás miatt már lassan úgy nézett ki, hogy csak 2009-ben kezdődhet meg a bosnyák síszezon, de Karácsony tájékán egy-két pályát meg tudtak nyitni. Tegnap komoly havazás érte el a bosnyák hegyeket, amely nagyot javított a hóviszonyokon.
Nagyon lassan indult be a szezon az egyik leghíresebb bosnyák központban, Jahorinán. Tegnap azonban 30 cm friss hó hullott, amely megduplázta az eddig összegyűlt hómennyiséget, és már 60 cm hóban síelhetnek az ideérkezők. A főszezoni napijegy 35 KM-ba (kb. 5000 forint) kerül.

Bjelasnicán, a másik egykori olimpiai színhelyen már december 25. óta lehet síelni, bár akkor még csak három lift működött és a nagy meleg miatt csak néhány pályát tudtak megnyitni. Utána beköszöntött itt is a hideg, de akkor azért nem működtek a hóágyúk, mert alig voltak a pályákon. Tegnap ide is megérkezett a várva várt havazás, és már majdnem félméteres természetes hó található a pályákon. Az összes lift és pálya üzemel, a napijegy itt is 5000 forint körül van.

Vlasic – Babanovac síterepén körülbelül ötezren ünnepelték az újévet, és azt, hogy a következő napon megnyílt a síterep. Az 1945 méter magas síterepen három liftet és a síterep négy ratrakját is üzembe állították, így kis késéssel, de itt is megkezdődött az idei szezon. Jelenleg a Babanovac oldalon 30 centiméter vastag hó várja a síelőket.

Vasárnap óta lehet síelni egy kisebb bosnyák terepen, Brusnicán. Itt csak egy lift üzemel, a hó vastagsága 20-30 cm körül van.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.