Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok: két méter hó és az összes sípálya üzemel!

2023.02.02. Bata Attila

A héten két komolyabb mérföldkőhöz érkezett a legjobb szlovákiai síterep. Nálunk inkább Chopok, a szlovákoknál Jasná néven ismert síterepen a természetes hóréteg vastagsága idén először meghaladta a két métert és az összes sípályát megnyitották.
Jasná: most tényleg tél van!
Jasná: most tényleg tél van!
Az utóbbi napokban havazás és szélvihar érkezett a szlovák hegyekbe. Nehéz is most napos képeket találni a helyi webkamerákon, de az sosem baj, ha érkezik az utánpótlás a hóból. Bár ezt biztosan máshogy láthatják azok, akik éppen a hóviharban várják, hogy elálljon a szél, és újból induljanak a lanovkák. Az utóbbi két napban kb. 25 centiméter hó hullott, így a meteorológiai állomás (2008 méter) adatai szerint idén először átlépték a kétméteres határt. Tegnap este 207 centimétert mutatott a mérce.
A pályakarbantartók vezetőjének a helyzetjelentése. Szlovák nyelvtanfolyam nélkül is átjön a videó vizuális hatása...
Az üzemelő sípályáknál azt láthatjuk, hogy 35/35, vagyis a sítérképen jelzett pályák közül az összes üzemel. Legutoljára megnyitották a 6-os számú Szlalom pályát. A fenti hóadat természetesen a meteorológiai állomásra vonatkozik, ennyi havat csak a legfölső részeken, pályán kívül találunk. A legfontosabb pályákon 80-100 centiméter vastag a hó, de a kevésbé „használt” pályákon is 20-40 cm vastagra tömörítették gépekkel. Van olyan pálya is, például a 3-as jelű, amelyet szándékosan nem ratrakolnak, de megnyitották a haladó síelők előtt.

És még egy jó hír. Mostantól fél órával meghosszabbodik a nyitvatartás, az utolsó liftek 16 óráig járnak.

Arra számítani kell, hogy a havazás folytatódik és további jelentős mennyiségű hó érkezik a szlovák hegyekbe a hétvégéig. Utána pedig beköszönt a jégkorszak, vagyis jövő hétre az idei tél eddigi leghidegebb napjait jósolják a szlovák síterepekre. Vasárnaptól napközben is mínusz 5 fok körül alakul a hőmérséklet az északi részeken, éjszakára pedig a mínusz 20 fok sem kizárt.
KOMMENTEK
| 2023.02.03. 10:04
Érdemes lenne felhívni a figyelmet, hogy aki pályán kívül csúszik vegye figyelembe https://hzs.sk/ információit
Buday Gyula | 2023.02.07. 12:13
Végre, mint 30 éve !!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.