Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly és Chopok: Szlovákiában is elkezdődött a síszezon!

2020.12.04. Bata Attila

Pénteken Donovaly kezdte meg először az idei szezont a szlovák síterepek közül, amelyet Chopok követ szombaton. Törvény szempontjából még mindig nem egyértelmű, hogy lehet-e síelni decemberben Szlovákiában, ezen a hétvégén még biztosan engedélyezett a síelés.
Donovaly az első napon
Donovaly az első napon
Mondhatnánk, hogy az évek óta megszokott kínálattal indult idén is Donovaly. A Zahradiste oldal szélső pályáját nyitották meg először és a mellette, illetve a parkolóból a pályához vezető liftek és pályák üzemelnek egyelőre a lankásabb oldalon.

Szombaton a legnagyobb szlovák síterep, Chopok is várja a síelőket összesen 7 pályával kilenc kilométeren. A két oldalon nyolc liftet indítanak be az első napon.

Az első napot abszolút tesztüzemnek szánják Jasnán. Csak a szezonbérleteseket várják és azokat, akik a gopass alkalmazáson keresztül vettek napijegyet. A síelők létszáma korlátozott. A kassza csak akkor nyit ki, ha az előbb említett két vásárlási lehetőség után is maradnak szabad jegyek.
Chopok: szombaton ezeken a pályákon lehet síelni
Chopok: szombaton ezeken a pályákon lehet síelni
A tesztüzem azt jelenti, hogy figyelni fognak a járványügyi szabályok betartására. Az alkalmazottaknak (és a síelőknek is) remek alkalom lesz kipróbálni, hogyan lehet flottul üzemeltetni a síterepet járvány idején.

Természetesen más síterepek is közel állnak a nyitáshoz, azonban ez még nem azt jelenti, hogy nincs veszélyben a szlovák síszezon eleje. A kevés kormány közeli információ arra enged következtetni, hogy Szlovákia is inkább a januári nyitást preferálja.

Ezt a közlekedési miniszter jelentette ki, aki azonban azt is mondta, hogy ezen a hétvégén bármelyik szlovák síterep kinyithat. A szlovák kormány kissé lemaradt a döntéssel, amelyet csak a héten vitattak meg, feltételezhetően bevárták az osztrákok döntését is. Hamarosan kiderül, mi lesz a helyzet december 7-től ...
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.12.04. 23:09
Nagyon jó hír
leni | 2020.12.06. 19:47
Valaki tudja, hogy mi itt a helyzet jogilag? Szlovákiába lehet menni?
Demetervani | 2020.12.07. 14:23
Nincs a határon ellenőrzés...
Rolitúra | 2020.12.08. 08:45
Határon szúrópróba szerű az ellenőrzés, de akkor odafele kell negatív teszt, visszafelé 10 nap karantén...:( Ez január közepéig biztosan így marad. :(

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.