Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eddig fél méter friss hó Dél-Ausztriában és jön a folytatás!

2023.01.16. Bata Attila

Megérkezett a mostani hétre jósolt havazás első hulláma Ausztriába. Főleg a karintiai és stájer területeket érintette a nagyobb havazás, de szerencsére a hóból jutott az ország más területeire és síterepeire is. A folytatás továbbra is havasnak ígérkezik.
Bad Kleinkirchheim  ma 1070 méteren  (Kép: Ski- & Bikerestaurant "Zum Sepp")
Bad Kleinkirchheim ma 1070 méteren (Kép: Ski- & Bikerestaurant "Zum Sepp")
Elég pontosan teljesültek az időjárási előrejelzések, amely a mediterrán ciklonok esetében nagy szó. A ma reggeli szlovén helyzetről már beszámoltunk, természetesen a havazás nem állt meg a határon, és a szomszédos osztrák területek is részesültek az áldásból.
Hóhelyzet a karintiai autópályán
Az utakon itt is komoly fennakadásoka okozott a havazás, balesetek miatt sokszor riasztották a mentőket és a tűzoltókat. Karintiában reggel 13 ezer háztartás maradt áram nélkül, ezt délután négyre sikerült 700-ra csökkenteni.

A síterepek természetesen majd kibújnak a bőrükből és egymás után tették közzé a friss hóadatokat. Ezek szerint Petzen 60 cm, Dreiländereck 50 cm, Gerlitzen 40-50 cm, Turracher Höhe 40 cm, Nassfeld 30-35 cm, Grebenzen 35 cm, Bad Kleinkirchheim 30-40 cm friss hóval gazdagodott. A stájer-karintiai régión kívül a havazás elérte az északi oldalon található síterepeket is. Zauchensee 15 cm friss hóra ébredt, de a Pitztal-gleccseren is 30 cm hullott.
Gerlitzen Alpe (Kép: Alpinhotel Pacheiner)
Gerlitzen Alpe (Kép: Alpinhotel Pacheiner)
Jutott a havazásból a magyar határhoz közelebbi síterepekre is, pl. Semmering és Stuhleck is jobb hóviszonyokkal várhatja a síelőket. A havazás után egyre több síterepen készítik elő a szánkópályákat, amelyeket sok helyen a hóhiány miatt eddig nem tudtak megnyitni.
Katschberg (Kép: Alpengasthof Bacher Oberkatschberg)
Katschberg (Kép: Alpengasthof Bacher Oberkatschberg)
A továbbiakban ismét havazásokra kell számítani, nagyjából azokban a régiókban, amelyeket a mostani havazás is érintett. Ma este érkezik egy újabb adag, majd rövid szünet után szerdáról csütörtökre várunk még egy havazást. A mennyiségeket nehéz megjósolni, de további 20-40 centiméterre lehet számítani a hegyekben.
Kép: Bergbahnen Grebenzen
Kép: Bergbahnen Grebenzen
Hétvégére pedig lehűlhet az idő, és addigra a síterepek is előkészítik a pályákat. Január utolsó harmada most jól néz ki. Síelés szempontjából ez egy ideális időszak, a februári síszünet előtt kevesebben vannak a pályákon és az árak is mérsékeltebbek.
Dreiländereck webkamera 1452 méteren
Dreiländereck webkamera 1452 méteren
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.