Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb komoly havazás az osztrák síterepeken

2010.03.15. Bata Attila

Újabb komoly havazás az osztrák síterepeken Osztrák meteorológusok szerint ezen a héten is megismétlődhet a múlt heti havazás. A múlt héten az osztrák hegyekben 30-50 cm friss hó hullott. A múlt hetihez hasonló nagyságú márciusi havazás várható most is, bár a hómennyiséget tekintve most más területek lesznek szerencsésebbek.
Hétfő óta havazik Salzburg tartományban, több helyen is fennakadásokat okozva a forgalomban. A havazás még kedden is kitart és a szerencsésebb síterepeket újabb fél méter friss hóval borítja be. A helyi meteorológusok szerint kedden a hóhatár 500 méter mélyre süllyed Salzburg tartományban, a legtöbb helyen 30 cm friss hóra kell számítani, de az 1500 méter feletti régiókban az 50 centiméter is valószínű.

Most az Alpok északi oldalán található síterepek lesznek a szerencsésebbek, a havazás a nyugati Arlbergtől a keleti Schneebergig főleg ezen az oldalon várható. A legszerencsésebb részek közé tartozik majd Wilder Kaiser és Hochkönig síterepe, valamint a Tennengebirge és Dachstein környéke.

Sajnos a hét második fele már nem tűnik ennyire bíztatónak. Szerdától fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, és beköszönt a tavasz Ausztriában is. Csütörtökön már sok helyen 10 fok körül alakul majd a hőmérséklet, de néhány helyen akár a 14-15 fokot is elérheti az átmeneti tavasz. A tavasz szerelmeseinek egy kicsit még várniuk kell majd, hiszen a jövő hét elejei előrejelzések már ismét fagypont körüli hőmérsékletekről szólnak. Szóval, változatos időjárásra számíthatunk a következő időszakban, a húsvét körüli időszak időjárása pedig még teljesen kiszámíthatatlan.
KOMMENTEK

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.