Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek voltak tavaly a legnépszerűbb francia síterepek

2023.10.19. Bata Attila

A francia síterepüzemeltetők egyesülete (DSF) október elején tartotta szokásos konferenciáját a dél-franciaországi Toulon településen. Megbeszélték a múlt és a jövő kihívásait az üzemeltetésben, és megtudtuk, melyek voltak tavaly a legnépszerűbb francia a síterepek.
Chamonix
Chamonix
A jó hír, hogy a francia síterepek növelték bevételeiket a 2022/2023-as szezonban, bár a 1,655 milliárd eurós (kb. 645 milliárd forint) bevétel nem sokkal (+3%) múlja felül a megelőző szezont, de a tavalyi szezon sem volt egyszerű az üzemeltetők szemszögéből. A síterepek jótékonyságból is példát mutattak, egy nagyobb összeggel támogatták a francia síszövetséget, a francia versenysportot.

Nyilvánosságra kerültek az üzemeltetők bevételei. Első helyen a Compagnie du Mont-Blanc szerepel, akik Chamonix, Les Houches és Megéve pályáit üzemeltetik. Azt hozzá kell tenni, hogy itt a nyári forgalom is nagyon erős volt, amely erősen hozzájárult ahhoz, hogy az évet 111 milliós rekordbevétellel zárták.

Hiába fogadták a legtöbb síelőt, bevételeket tekintve a második helyre került La Plagne síterepe (96 millió euró), igaz nem sokkal előzik meg a Vanoise Expresszel hozzájuk kötött szomszédvárat, Les Arcs -Peisey Vallandry üzemeltetőit, akik 92 milliós bevételt értek el.

Bevételek tekintetében a további sorrend: Val-Thorens-Orelle, Les Menuires-Saint-Martin de Belleville, Tignes, Avoriaz, Val d’Isere, Les 2 Alpes és Alpe d’Huez.

Ez utóbbi két síterep tavaly rekordbevételre tett szert. Ez annak köszönhető, hogy a tavalyi egyenletlen hóviszonyok miatt a magasabban fekvő síterepek jelentősen profitáltak a hóbiztosságukból, míg az alacsonyabban fekvő síterepeknek nem ez volt a legjobb szezonjuk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.