Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három nap alatt 150 cm hó hullott a Pireneusokban

2017.01.17. Bata Attila

Végre egy újabb régió Európában, ahol a következő időszakra biztosítottnak tűnik a hóhelyzet. A Pireneusok kisebb és alacsonyabb terepei közül sokan eddig jóformán ki sem tudtak nyitni, a mostani havazás azonban sokat javított az eddigi állapotokon.
Péntektől vasárnapig szinte megállás nélkül havazott a Pireneusokban, így mindhárom itt található ország (Franciaország, Spanyolország és Andorra) síterepei bőven kaptak a hóból. A meteorológiai állomások a 2000 méter feletti régiókban 150 centi körüli friss hómennyiségeket regisztráltak, de a legtöbb síterep 50-100 cm hóval gazdagodott. Az alacsonyabban fekvő síterepek is végre örülhettek, hiszen 500 méter felett már havazott a hegyekben.

Gourette, egy méter hullott a faluban
A nagy havazás magával hozta a szokásos problémákat is. A lifteket ki kell ásni, az utakat meg kell tisztítani, megnőtt a lavinaveszély és viharos szél is tombolt. Több síterep (Formigal - Panticosa, Luz-Ardiden és Gavarnie) kénytelen volt ideiglenesen bezárni, mások csak korlátozottan tudtak üzemelni. Volt olyan síterep, ahol a 38 liftből csak kettőt tudtak beindítani. A közlekedés sem volt egyszerű, Andorrába vezető utat egy időre le kellett zárni.


A videó eleje (27 mp-ig) nem indul el, de érdemes várni, amíg megjelenik a hó...
Tegnap már a napsütésé volt a főszerep a Pireneusokban, így a következő napokban jókat lehet majd síelni a pályákon. Pályán kívül pedig nagyon magas a lavinaveszély. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.