Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fantasztikus háromdimenziós térképek sítúrázóknak

2010.07.26. Bata Attila

Fantasztikus háromdimenziós térképek sítúrázóknak Egyre jobban fejlődik a technika. A modern, nagyfelbontású légi felvételeknek köszönhetően egy német cég a Google Map-hez képest ezerszer magasabb felbontású, háromdimenziós térképeket készített az Alpok túraútvonalairól és síterepeiről. Érdemes őket nézegetni még így nyár közepén is.
A statisztikák szerint a nyaralásra, túrázásra vagy síelésre indulók nagy része már az indulás előtt alaposan felkészül a várható kirándulásra, minél több információt próbálnak begyűjteni a kiválasztott területről. A német 3D RealityMaps GmbH vállalat által kifejlesztett alkalmazás főleg azoknak lehet meggyőző, akik vizuálisan is szeretnék előre tudni, milyen lesz az a város, ahová érkeznek, vagy esetünkben milyen tájakon visz keresztül a túraút a hegyekben, vagy hogy is néz ki a síterep madártávlatból.

Egy kis ízelítő. Az osztrák St. Anton síterepe.(A legtökéletesebb képminőség érdekében érdemes a felbontást 1080p HD-re állítani, persze ehhez szélessávú internetkapcsolatra van szükség)

A háromdimenziós térképek egy magas felbontású, ún. HRSC (High Resolution Stereo Camera) kamerával készültek, többek között a 2003-as Mars expedícióban részt vevő űrszondán is ilyen kamerák pásztázták a bolygó felszínét. A további technikai részletekért érdemes felkeresni a gyártó weboldalát, ahol a különböző túraútvonalak, síterepek, nagyvárosok nagyfelbontású térképeit is meg lehet vásárolni. A térképekről rövid ízelítőt is meg lehet tekinteni az oldalon, ha biztosak akarunk lenni a vásárlásunkban.

Végezetül egy újabb ízelítő, ha sítúrázni támadna kedvünk St. Anton környékén az idén:

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.