Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás érkezik az osztrák hegyekbe karácsonyra

2023.12.20. Bata Attila

Holnaptól igencsak viharos és csapadékos időjárás köszönt be az Alpok térségében. Az alacsonyabb régiókban rengeteg esőre, a magasabb helyeken pedig tekintélyes mennyiségű hóra számíthatunk. Karácsonyra kisebb enyhülés éri el a környékünket.
Lech Zürs am Arlberg , Ausztria, 2023. december 2-án
Lech Zürs am Arlberg , Ausztria, 2023. december 2-án
Franciaországban már napok óta nagyon magasra emelkedett a nulla fok határa. A vihar előszele ennek már véget vetett. Itt is havazni fog a következő napokban, azonban mennyiségben elmarad az Alpok keleti részétől. 2000 méteres magasság felett kb. 30-40 cm hó hullhat a Francia-Alpok északi oldalán.
A svájci havazás várható mennyiségei (wetteronline.ch)
A svájci havazás várható mennyiségei (wetteronline.ch)
Svájcban és Ausztriában a péntek tűnik a legintenzívebb napnak. Mindkét országban elsősorban az Alpok északi oldala részesül a nagyon havazásból, amely régiónkét változhat. Szombatra kb. 50-100 centiméter közötti értékeket mutathatnak a friss havazás mennyiségei.
Az ausztriai havazás várható mennyiségei december 23-ig (Ubimet)
Az ausztriai havazás várható mennyiségei december 23-ig (Ubimet)
Ausztriában Arlbergtől Magas-Stájerországig több helyen is megközelítheti a friss hó mennyisége az 1 métert, a Dachstein környékén még ennél több is hullhat az Ubinet előrejelzése szerint. A GeoSphere Austria (az egykori ZAMG) meteorológusai csütörtökről péntekre a Hohe Tauern környékén 70 cm, Turracher Höhe melletti hegyekben 20-30 cm friss hóval számolnak.

Az összes előrejelzésben közös, hogy a csapadék viharos széllel érkezik. A lakott völgyekben akár 90 km/óra, a hegyekben 140 km/órás széllökésekre is lehet számítani. Ez azt is jelenti, hogy a következő napokban komoly lavinaveszéllyel kell számolni ott, ahol jelentős mennyiségű hó hullott.

Vasárnapra és a karácsonyi ünnepekre enyhülés várható a hegyekben is. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Turracherhof csillagcsillagcsillagcsillag
Pályaszállás Turracher Höhén, közvetlenül a gyerekpályák és liftek mellett. Kétágyas, valamint családi szobáihoz félpanziós ellátás jár. Wellness oázis gőzfürdővel, finn szaunával, fényterápiás szaunával, infrakabinnal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenpark Turracher Höhe
Új hüttefalu Turracher Höhe szívében, 45 db luxus berendezésű faházzal, a legközelebbi sípályáktól 1000-2000 méterre. A 12-16 fős házikók saját pezsgőfürdővel és szaunával felszereltek!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.