Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után: javultak a körülmények Szlovákiában

2015.01.06. Bata Attila

Kétnapos havazás frissítette fel a szlovák pályákat a napokban. A legtöbb helyen az év eleje óta szinte megduplázódott a hóréteg vastagsága. Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban javultak a hóviszonyok és a héten újabb pályák nyílnak meg, az időjárás még mindig lemaradásban van a szezonhoz képest.
Idén mintha az időjárás is érezné, hogy van mit törlesztenie a szlovák síterepekkel szemben. Mióta 2015 beköszöntött, egyre kedvezőbb az időjárás. Január elseje óta a magasabban fekvő részeken szinte megduplázódott a természetes hó vastagsága.

Jasna
Jasna
Az elmúlt napokban szinte minden síterepen esett 5-10 centiméter hó, és a hóágyúknak köszönhetően átlagosan 10 centivel lett vastagabb a hó a pályákon. A szerencsésebb pályákon 20-25 cm is hullott.
Chopok weboldala 30-40 cm friss havat ír.

A héten átadták az új liftet
Zdiar Strednica síterepén, erről holnap írunk. Péntektől már a meredekebb Nova Hola oldalon is lehet síelni Donovalyban. Mýto pod Ďumbierom síterepén pedig az ülőliftet tervezik beindítani péntektől.

Jasna
Jasna
Ezzel együtt a többi síterepen is egyre több pályát tudnak megnyitni a nagyközönség előtt. Ebben az is segíthet, hogy a következő napokban ismét röpködnek majd a mínuszok a sípályákon, így düböröghetnek a hóágyúk.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.