Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúktól függ a hazai síelés a következő napokban

2008.12.27. Bata Attila

Hóágyúktól függ a hazai síelés a következő napokban Természetes havat az idén sem kapott Karácsonyra a hazai sípályák nagy része, így maradnak a hóágyúk. Ebből a szempontból kifejezetten jó hír, hogy az előttünk álló hosszabb időszakban végig marad a hideg, akár minden este üzemelhetnének majd a hóágyúk.
A január 5-i munka- és iskolakezdésig tartó időszak a szezon legfontosabb napjai közé tartoznak hazai síterepeinken, hiszen ilyenkor mindenhol ki lehet majd tenni a megtelt táblát. A következő kilenc napra érvényes snow-forecast.com előrejelzése tartós hideget jósol a magyar pályákra, a jövő hét második felére még a mostaninál is hidegebbet. Ha tényleg marad a kemény hideg, akkor csak a hóágyúk kapacitásán múlhat az elkövetkező kilenc nap síelése Magyarországon.

Mátraszentistvánban már december 26. óta lehet síelni, egyelőre csak a felső, rövid szakaszon. A szokásos ünnepi forgalom jellemzi a síterepet, a weboldaluk tájékoztatása szerint is 10-15 perces sorokra kell számítani a lifteknél. Minden nap reggel kilenctől (újév napján csak tíztől) lehet délután négyig síelni. Mától egészen december 30-ig esti síelés is lehetséges. A felnőtt napijegy ára 4500 Ft, a gyermekjegy 3500 forintba kerül. Érdemes figyelemmel követni a weboldalukat, valószínűleg növekedni fog a behóágyúzott pályák mennyisége.

A legnagyobb hazai hóágyúarzenállal rendelkező eplényi SkiArena vasárnap reggel nyitja meg a kapuit. Pontos információnk még nincs a vasárnap síelhető pályákkal kapcsolatban, valószínűleg a webkamera előtti egyes pálya alsó része üzemelni fog. A felnőtt napijegy ára 4500 Ft, a gyermekjegy 3600 forintba kerül.

Ahogy az a legjobb hazai síterepes webkamerán nagyszerűen látszik, haladnak a visegrádi pálya hóágyúzásával is. Valószínűleg ma éjszaka teljesen be tudják havazni az 1/A pályát és holnaptól már megnyithatják a nagyközönség előtt. Itt reggel kilenctől este kilencig lehet majd síelni. Ha valaki nem tud esténként aludni, a webkamerákon figyelemmel kísérheti a pálya hóágyúzását.

A kékestetői honlap tájékoztatása szerint december 30-án nyit a helyi sípálya.

Szilvásváradon is megkezdték a hóágyúzást Karácsony másnapján. Síelni még nem lehet, de a következő napokban ez a pálya is megnyílhat.

Bánkúton – hóágyúk nélkül – már a mai napon is lehetett síelni, egy lift üzemelt. Hidegben itt sincs hiány, kérdés, hogy az igénybe vett pálya utánpótlás hiányában meddig állja a síelők rohamait.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.