Menü ≡
SÍTEREPAJÁNLÓ
Radstadt
Hegyvidéki nyaralás és aktív kikapcsolódás!
Zell am See - Kaprun
Alpesi üdülés a gleccser, hegyek és tavak birodalmában
Rauris
Nyári kikapcsolódás a Hohe
Tauern Nemzeti Parkban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Hét méter magas hófalak a török hegyekben

2017.04.23. | Szerző: Batus
Ritka látványban lehet részük mostanában a Törökország keleti részén, az iráni határhoz közeli hegyekben autózóknak. Hét méter magas hófalak maradtak a télre lezárt út mentén, miután kibányászták az utat a téli lavinák alól.
A Van-tó Törökország keleti részén található, tőle délre hegyvidéki terület, közel 3000 méteres magasságban épült hágóval. A hegy másik oldalán a Bahçesaray régió, amelyet a helyiek is csak a "Kilencedik bolygónak" hívnak. A hágót szinte egész télen le kell zárni a hatalmas havazás miatt, ilyenkor a régió északról elérhetetlen. Mivel a 9. bolygóról is csak feltételezik, hogy létezik, ezért a vicces kedvű környékbeliek így nevezték el a télre elérhetetlen régiót.

A hegyi út állandóan veszélyes, még nyáron is hólánccal járnak a helyi autósok. A legnagyobb veszély a lavina, amely gyakran sodorja le az autókat az útról a mélybe. Az alábbi videóban is látható lavinaalagutat 2014-ben kezdték el építeni. Ez Törökország első előre gyártott elemekből készült alagútja. A betontömböket a völgyben készítették és a helyszínen szerelték őket össze.

Ahogy a törökök nevezik, a két kilométer hosszú és 8,5 méter széles hóalagút a hóomlások által leginkább veszélyeztetett szakaszon nyújt védelmet. Az alagutat tavaly adták át, itt biztonságosabb lett a közlekedés, de az a baj, hogy még jó néhány ilyet kellene építeni a hegyi út többi szakaszán is.

Hét méter! Kép: belge.com.tr
Hét méter! Kép: belge.com.tr
Az alagút körülbelül 2300 méteres magasságban épült, fölötte még teljes a lavinaveszély. Az utat idén télen is le kellett zárni. Áprilisban, az út megnyitása után pedig a képen és a videóban látható hófalak fogadták az autósokat.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 8 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...