Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi körkép: újabb sípályák nyílnak Svájcban

2015.10.31. Bata Attila

Október utolsó vagy november első hétvégéje - csak felfogás kérdése - közeledik az Alpokban. A mostani hétvégére a már korábban üzemelő síterepek továbbra is nyitva tudnak tartani, mellettük azonban már új terepek is jelentkeztek, főleg Svájcban indulnak be a síterepek ezen a hétvégén.
Minden hétvége előtt szétnézünk, hogy merre lehet síelni az Alpokban. A múlt héthez képest ismét új síterepekkel bővül az üzemelő síterepek listája. A jó hír, hogy az időjárás nem okozott komoly károkat a pályákban az elmúlt napokban, így az eddig működő síterepek továbbra is nyitva tartanak.

Ausztriában már az összes gleccser (
Hintertux, Pitztal, Sölden, Stubai, Kaunertal, Kitzsteinhorn, Mölltal és Dachstein) megnyitott. A múlt hétvégére Kitzbühel is beindult egy pályával, erre a mostani hétvégén is számíthatunk.

Franciaországban Tignes gleccsere már régóta síelhető. Les 2 Alpes az előző hétvége óta tart nyitva, szokás szerint csak az őszi szünet idejére, amely a hétvégén véget ér, így ideiglenesen az itteni gleccser is bezár november végéig.

Az olasz Solda/Sulden. Fenn már lehet síelni, lenn pedig gyártják a havat
Az olasz Solda/Sulden. Fenn már lehet síelni, lenn pedig gyártják a havat
Olaszországban a Val Senales és a Stelvio gleccserek mellett már a svájci Zermatt olasz oldala, Cervinia is megnyílt. Bár ez "kvázi" már az olasz oldal, de az első pálya, amely már tényleg átvisz az olasz határon, ezen a hétvégén nyílik meg a gleccseren. Ezen felül már naponta nyitva tart az Alpok legtöbb pályáját kínáló nem gleccser síterep, Solda/Sulden.

Svájcban kissé megpezsdül a síélet ezen a hétvégén. Az eddigi gleccserek (Zermatt, Saas-Fee és Diavolezza) után újabb pályákon lehet síelni.
Zermatt. Most már átsíelhetünk Olaszországba is
Zermatt. Most már átsíelhetünk Olaszországba is
Az újonnan nyíló síterepek közé tartozik Engelberg-Titlis, a felső pályákon a Titlis gleccseren. Itt csak a mostani hétvégén lehet síelni, utána két hét karbantartás következik.

Titlis. Nyitás a hétvégén
Titlis. Nyitás a hétvégén
Szombattól szintén síelhető Gstaad felső része, a Glacier 3000.

Gstaad. Fenn a gleccseren kezdődik az élet
Gstaad. Fenn a gleccseren kezdődik az élet
Davos-Kloster (nem gleccser) pedig egy nagyon érdekes ajánlattal várja vendégeit. Aki szeretné, egy nap kipróbálhatja a túrázást, a hegyi kerékpározást és a síelést is, hiszen egy pályát megnyitnak a síelők kedvéért is.
Davos. Három (síelés, túrásázás, biciklizés) ez egyben ezen a csodás őszi hétvégén
Davos. Három (síelés, túrásázás, biciklizés) ez egyben ezen a csodás őszi hétvégén
Soha ilyen korán nem lehetett még síelni
Arosa Lenzerheide síterepén. Hétvégére a Hörnli részen nyílik meg egy pálya, és üzemelnek az odavezető liftek. Itt az igazi szezonkezdetet november 28-ra tervezik.

Ha ez a választék még nem lenne elég Svájcban, akkor még tegyük hozzá, hogy a
Laax síterepén található Vorab gleccseren is lehet síelni ezen a hétvégén.

Vorab Gletscher Opening 31.10.2015

We can't wait until the weekend! Vorab Gletscher opens on Saturday - are you in?

Posted by LAAX on Thursday, October 29, 2015


Verbier is szeretett volna kinyitni minél előbb. Ahogy írják ehhez a héten kb. 40 cm friss hó kellett volna, de csak 10 cm hullott, így a nyitásra itt még várni kell.   

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.