Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóból készült bálna a Magas-Tátra új látványossága

2024.01.25. Bata Attila

Az idei szezonban szerencsére bőven jutott hó a Magas-Tátra középső és felső régióiba. A Poprádi-tó melletti Majláth-menedékház üzemeltetői is ezt szeretnék megmutatni azzal, hogy a hatalmas mennyiségű hóból egy bálna hószobrát alkották meg.
Kép: Majláthova chata
Kép: Majláthova chata
Csak a Poprádi-tóhoz (Popradské pleso – 1494 méter) kell felgyalogolni azoknak, akik kb. 40 köbméternyi hóból megépített, hatalmas bálnát szeretnének látni a Majláth-menedékház (Majláthova chata) mellett.

Az üzemeltetők a környéken összegyűlt havat szerették volna felhasználni, elsősorban megmutatni, mennyi hó hullott mostanában. Egy ideig csak gyűjtötték egy hatalmas kupacba a havat, majd a végső fázisban bekapcsolódott egy profi is. Adam Bakoš, a közeli jégpalota jégszobrásza formálta meg a hatalmas bálna végső alakját.
A kb. 3 méter magas és 12 méter hosszú bálna a szervezők reményei szerint minél tovább kitart. Eddig sokan érkeztek ide megtekinteni, a gyerekek már egy rövid „csúszdát” is kialakítottak rajta.

Ami a hómennyiséget illeti, a közeli Csorba-tónál (kb. 1 óra séta a Poprádi-tóhoz) most 88 cm vastag a természetes hó. A menedékház mellett kb. egy méter vastag a hó, itt a lenti webkamera üzemel, ahol a „bálna” is látható.
A Magas-Tátrában és a környékén idén több alkotást találunk hóból és jégből. Már beszámoltunk a decemberben nyílt jégtemplomról Tarajkán. Mellette egy betlehemet építettek a Rainer-kunyhónál, a lengyel oldalon pedig idén a Hólabirintus és társai fogadják a látogatókat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.