Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: csúcsforgalmat hozott a hét a síterepen

2023.12.30. Bata Attila

Szép idő, téli szünet, ünnepi időszak és még a pályák is havasak. Minden ideális ahhoz, hogy sokan látogassanak ki Hochkar síterepére, amely be is következett. Csütörtökön idei rekordot számoltak a kasszánál, azon a napon 4434-en váltottak bérletet.
Hochkar tegnap napsütésben
Hochkar tegnap napsütésben
A síterep tájékoztatása szerint a hegyen 80, a völgyben 60 cm vastag a hó és szinte az összes pálya (18,3 km a 19,2-ből) üzemel. A síterep szóvivője szerint a síelők nem bánják a napsütésben tapadóssá váló havat és a sorokat is elviselhetőnek tartják a lifteknél.
Ötscher tegnap
Ötscher tegnap
A csütörtöki forgalommal nagyon elégedett volt az alsó-ausztriai síterepeket üzemeltető társaság. Amíg Hochkaron 4434-en, addig a síterepeiken összesen 16 ezren váltottak jegyet, vagyis a síelők több mint a negyede Hochkarra tart. A többiek pl. Annaberg, Gemeindealpe Mitterbach, Mönichkirchen, Ötscher, Wexl Aréna és Semmering-Hirschenkogel pályáit látogatták.
Wexl Arena. A téli mellett a nyári programok is elérhetők
Wexl Arena. A téli mellett a nyári programok is elérhetők
Az üzemeltetők szerint Hochkar magassági fölénye egyértelmű az üzemeltetésben. Az enyhe idő jobban látszik Ötscher pályáin, ahol a 10 pályából csak 6 üzemelt.

A régió pályái az időjárásnak megfelelő állapotban található, tehát reggel még kemény, aztán később megolvadó pályákra kell számítani. A fent említett síterepek üzemelnek, azonban Jauerling és Maiszinken az utóbbi napokban hóhiány miatt kénytelen volt bezárni.
KOMMENTEK
magnum56 | 2023.12.31. 07:05
"a napsütésben tapadóssá váló havat és a sorokat is leviselhetőnek tartják a lifteknél."
Nincs itt valami elírva? Talán levizelhetőt akartál írni? ;-)
(Csak vicc vót.)
WAndrea | 2023.12.31. 10:31
Javítottam az elírást, köszi az észrevételt!
BÚÉK!
magnum56 | 2023.12.31. 12:56
Bocsi, csak a szilveszteri hangulat.
BÚÉK mindenkinek!

Szállástippek
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.