Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar, Ötscher: már a hétvégén szeretnének nyitni

2015.11.24. Bata Attila

Szombaton Alsó-Ausztria tartományába is megérkezett a tél. Havat csak a magasabban fekvő részeken találunk, de a tartomány két legnagyobb síterepén -Hochkar és Ötscher-Lackenhof - szorgalmasan hóágyúznak, hogy a mostani hétvégére, legalább néhány pályával, ki tudjanak nyitni.
Rainer Rohregger, a hochkari síterep vezetője a helyi lapnak elmondta, hogy szombat óta megállás nélkül mennek a hóágyúk a síterepen. Holle Anyó ugyan kicsit szűken mérte errefelé a havat az előző hétvégén, de az időjárás egyelőre segíti a hóágyúzást.

Hochkar tegnap, webkamera
Hochkar tegnap, webkamera
Rohregger szerint, ha még egy kis havazást kapnának és az időjárás is hideg marad, akkor lehetséges, hogy a mostani hétvégén korlátozott üzemmódban, de ki tudnak nyitni. Ez azt jelenti, hogy most három lift környékére koncentrálnak: a négyszemélyes Alm felvonó és a gyerekek birodalmában (Kinderland) található liftek beindítását célozzák meg erre a hétvégére. Természetesen, az igazi szezonkezdetre csak december 4-én kerülne sor.

Hochkar tegnap, webkamera
Hochkar tegnap, webkamera
Nagyon reménykednek a november 28-i nyitásban a szomszédos Ötscher síterepén is. Itt is mennek a hóágyúk, amikor lehetséges. Itt nem annyira szerencsés a klíma, néha túl meleg van a hóágyúzáshoz. Jelenleg 13-15 hóágyút állítottak üzembe a Kleiner Ötscher oldalában.

Ötscher tegnap, webkamera
Ötscher tegnap, webkamera
A szándék tehát mindkét helyen erős, hogy ezen a hétvégén már síelni lehessen, majd meglátjuk mennyire lesz ebben partner az időjárás.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.