Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóhiány: elmarad Miklós Edit versenye St. Antonban

2015.12.27. 2015.12.29. Bata Attila | frissítve: 2015.12.29.

Nehéz elhinni, hogy a hóbiztosnak gondolt vorarlbergi hegyekben is gondok vannak a hóval. Pedig, sajnos ez a helyzet. A január 9-10-re tervezett női lesikló és szuper-g versenyeket nem lehet megrendezni St. Antonban hóhiány miatt. Lienzben lesz verseny, Zágráb még kétséges.
Lienz: a pálya készen áll
Lienz: a pálya készen áll
A csodával határos módon, decemberben az összes európai világkupa futamot meg lehetett rendezni az ismert hóviszonyok ellenére. Sőt, a hétfői és keddi kelet-tiroli futamokat is meg lehet rendezni Lienz síterepén, hála a hóágyúknak, pedig ez az egyik legalacsonyabban fekvő célegyenes az Alpokban.

A lienzi női technikai versenyt hagyományosan a két ünnep között rendezik kétévente. A páratlan években itt, a páros években Semmeringen, ahol tavaly elmaradt az időjárás miatt. A St. Anton-i versenypálya aljáról hiányzik a hó, de a legnagyobb gond, hogy a pálya szélein, a hálók mögötti részen, a bukótérben, abszolút nincs hó, így a versenyzők biztonsága érdekében elmarad a verseny.

Mivel a versenyt az osztrák szövetség rendezi, így gőzerővel dolgoznak azon, hogy egy másik osztrák síterepen esetleg megrendezhessék a futamokat. Ezen a versenyen állt volna rajthoz Miklós Edit is. A salzburgi síterep, Zauchensee bejelentkezett, hogy szívesen rendezne versenyt. Az is igaz, hogy teljes lesiklást itt sem lehetne rendezni a hóviszonyok miatt, de a szuper-g vagy a zágrábi szlalom esetleges pótlása szóba jöhet.

Zágráb-Sljeme: nem a legjobb a helyzet
Zágráb-Sljeme: nem a legjobb a helyzet
Bár nem olyan sokszor maradt el, mégis az időjárás szempontjából az egyik legrizikósabb verseny a zágrábi. Itt most teljesen hiányzik a hó, és ma délben 10 fok volt a hegyen. A hazánkat is elárasztó hideg ide is megérkezik az év utolsó napjaira. A szervezők azt állítják, hogy 48 óra alatt be tudják hóágyúzni a pályát. A női versenyt már elrakták január 3-ról január 5-re. A férfiak január 6-án versenyeznének. A verseny megrendezéséről hétfőn döntenek.

Amint megszületik a döntés a zágrábi futam sorsáról és a St. Anton-i verseny pótlásáról, frissítjük a cikket.

Frissítés

A St, Anton-i versenyeket a tervezett időpontban Zauchensee síterepén bonyolítják le. Apróbb változás, hogy szombaton lesiklás helyett kétfutamos sprintversenyt rendeznek. A vasárnapi szuper-g nem változik.

A zágrábi versenyek elmaradnak. Helyette a férfiak és a hölgyek is az olaszországi Santa Caterinán versenyeznek január 5-én és 6-án.

Újabb rossz hír, hogy komoly gondok vannak a hóval két, kultikus svájci helyszínen is. Most erősen kétséges, hogy lesz-e elég hó a wengeni és az adelbodeni versenyekre.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.