Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így járnak a liftek a Magas-Tátrában a szezon előtt

2012.10.04. Bata Attila

Így járnak a liftek a Magas-Tátrában a szezon előtt Az őszi túrázást még érdemes október végéig megtartani a Magas-Tátrában, főleg ha valamelyik lanovkával (ülős lift) is szeretnénk utazni. Az ótátrafüredi siklóvasút és az összes tátralomnici lift szinte egész novemberben nem fog utasokat szállítani.
Ezen a héten a Lomnici-csúcsra közlekedő kabinos nem jár karbantartási munkák miatt, de a munkálatok hamarosan befejeződnek és október 8-tól ismét jár a piros kabinos a csúcson található kilátóhoz és büféhez.

A kabinos beindításával egyidőben a másik lift, amelyik a Kőpataki-tó mellől indul (a Lomnici-nyeregbe közlekedő kétszemélyes ülőlift), egy jó időre szünetelteti szolgáltatásait. Elkezdődik ennek a liftnek a karbantartása, és legközelebb már csak akkor nyit ki, ha lesz síelhető hó a nyereg alatt. Le sem merem írni, hogy az előző két szezonban erre egészen januárig-februárig kellett várni. Ennél már tényleg csak havasabb december jöhet az idén.

A tarajkai siklóvonat sem jár november 5. és 25. között
A tarajkai siklóvonat sem jár november 5. és 25. között
November 5. után már nem nagyon érdemes lanovkás túrákat szervezni, hiszen a Tátrafüredről közlekedő összes lift, a Tarajkára közlekedő ótátrafüredi siklóvasút, valamint a Csorba-tó feletti Szoliszkóra járó háromszemélyes lift sem közlekedik, az előzetes tervek szerint november 25-ig. Az előző évek előszezoni hóhelyzetét figyelembe véve, kisebb csoda lenne, ha egy nagy havazás miatt ezen tényleg változtatni kellene, de szerencsére a lifttársaság a változás jogát fenntartja.

KOMMENTEK
Klara | 2012.10.04. 07:27
A lanovka nem csak ülős lift, hanem szó szerint (drót)kötélpálya, tehát beletartozik a kabinos felvonó is, mint ahogy a cikkben erről is helyesen szó van.
Bata Attila | 2012.10.04. 08:29
Klára, én is így értem, vagyis azok a felvonók, ahol ülni lehet, pl. a kabinban. De a legfontosabb, hogy a húzóliftek (tárcsás, csákányos, stb.) nem lanovkák..

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.